Sanne Cant verlengt Europese titel in Huijbergen

zaterdag 7 november 2015 om 14:27
Sanne Cant verlengt Europese titel in Huijbergen

Foto: Marcel Koch

Sanne Cant heeft voor het tweede jaar op rij het Europees kampioenschap veldrijden voor vrouwen gewonnen. De Belgische was op het lastige parcours van Huijbergen de betere van haar landgenote Jolien Verschueren en de Britse Nikki Harris. De eerste Nederlandse was Thalita de Jong op plek zes.

De Belgische vrouwen werden geïnspireerd door de prestaties van onder andere Femke Van den Driessche, Quinten Hermans en Eli Iserbyt eerder vandaag en zij pakten uit met een razendsnelle start. Ellen Van Loy nam haar landgenote Sanne Cant op sleeptouw, enkel de Tsjechische Pavla Havlikova bleef in haar wiel. Op korte afstand volgden de Britse Helen Wyman en Nikki Harris, maar zij zouden nooit de kop van de wedstrijd zien.

De Belgische Jolien Verschueren deed dat wel. Na een gemiste start, reed ze helemaal naar voren en nam zelfs even de kop. Maar dat liet Sanne Cant niet zomaar gebeuren: ze reed de kopgroep op de technische passages in het Huijbergse bos volledig uit elkaar en kwam zo na twee rondjes alleen aan de leiding. Op de technische passages liep de Belgische telkens verder weg van Verschueren, die op de stukken waar er gelopen moest worden telkens een beetje terugkwam. Toch wist Cant haar voorsprong te behouden tot aan de finish.

In de strijd om plek drie kwam Nikki Harris in de slotronde nog bij Havlikova. Harris maakte als enige vrouw geen gebruik van de Chicken Run en nam op die manier ook afstand van de Tsjechische, wat haar de derde podiumplek opleverde. Om 15 uur staat het allereerste EK voor profs op het programma.

Europees kampioenschap veldrijden 2015
Vrouwen elite

1. flag-be Sanne Cant
2. flag-be Jolien Verschueren
3. flag-gb Nikki Harris
4. flag-cz Pavla Havlikova
5. flag-be Ellen Van Loy
6. flag-nl Thalita De Jong
7. flag-gb Helen Wyman
8. flag-nl Sophie de Boer
9. flag-be Loes Sels
10. flag-cz Martina Mikulaskova

Dit artikel delen:

3 Reacties

Dolfy 7 november 2015 om 16:26

Cant was duidelijk de sterkste maar wel ook goed ingedeeld. Havlikova was denk ik bijna even sterk maar wel vol gereden in het begin.

En mooi dat De Boer weer in het veld meedraait!

0
xistnc 7 november 2015 om 16:30

Cant was de sterkste, maar dat wist ze niet tot uitdrukking te brengen in een duidelijk verschil met de achtervolgsters. De koers hield daarom tot het einde de schijn van spanning.

In de tweede helft van de koers had de regie af en toe best wat aandacht mogen hebben voor de eerste Nederlandsen – en voor de inhaalrace van Talitha de Jong in het bijzonder. In plaats daarvan kwam een groepje daarachter wel af en toe in beeld.

0
Purito 7 november 2015 om 16:34

Ik las een tweet van Sven Vanthourenhout, waar ik het roerend mee eens was. Die stelde dat Verschueren conditioneel veruit de beste is/was, maar qua techniek nog gewoon tekort komt.

Als ze daar nog aan schaaft de komende jaren, wordt het echt een wereldtopper. Sowieso kan ze onverslaanbaar worden in crossen a la Gavere, Koppenberg en Namen. Ook enorm leuke renster om te zien, lekker agressief.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone