Sanne Cant tot eind 2022 bij IKO-Crelan

maandag 25 mei 2020 om 17:38
Sanne Cant tot eind 2022 bij IKO-Crelan

foto: Cor Vos (archief)

Goed nieuws voor Sanne Cant en IKO-Crelan. De drievoudig wereldkampioene veldrijden heeft haar contract bij de ploeg van de gebroeders Roodhooft verlengd tot eind 2022.

Cant heeft een lang verleden bij IKO-Crelan en voorgangers. Ze kwam er al bij in 2009. “Ik ben uiteraard blij dat ik mijn contract bij heb kunnen verlengen bij het team waar ik zoveel successen heb kunnen boeken”, zegt de elfvoudig Belgisch kampioene.

“Ik zit al meer dan tien jaar bij deze ploeg, deze verlenging getuigt dan ook van vertrouwen langs twee kanten. Bovendien geeft het mij ook de nodige motivatie om volgende winter vol goede moed aan te vatten en er opnieuw vol voor te gaan”, aldus de 29-jarige veldrijdster.

Onderdeel van nieuwe wegploeg
Net als Cant heeft ook sponsor Crelan een samenwerking met de ploeg tot en met 2022. Dat bedrijf investeert ook in de jeugdopleiding van de veldritteams van de broers Roodhooft.

Vorige week nog werd bekend dat momenteel een continentaal wegteam opgestart wordt door de gebroeders Roodhooft, met als doel hun rensters ook in de zomer een aantrekkelijk programma aan te bieden. Sanne Cant is een van de uithangborden van dat team.

Dit artikel delen:

6 Reacties

LB108 25 mei 2020 om 18:24

Zo die gaan allemaal nog snel verlengen voor de aandacht minder is door belangrijkere wegkoersen in de winter

Michelangelo 25 mei 2020 om 19:16

Benieuwd of ze dit jaar terug aansluiting kan maken bij de echte top. Want afgelopen jaar was er voor haar 1 om snel te vergeten. Belgische titel… maar ja, in het land der blinden is éénoog koning.

Mij zou het eerlijk gezegd verbazen als ze de stap terug naar de top weet te maken. Want ik denk eigenlijk dat ze net te weinig talent/motor heeft om aan te haken bij het nieuwe Nederlandse geweld. Zoals ze eigenlijk het grootste deel van haar carriere net achter de echte toppers zat, maar ze op een goede dag er wel één kon verslaan. En ze heeft ook optimaal geprofiteerd van de afwezigheid van Marianne Vos in goede vorm.

Maar nu zit ze met het probleem dat er niet 1 structureel beter is (zoals Vos vóór haar blessure), maar dat er 3 structureel beter zijn (Alvarado, Worst, Brand), tenminste op basis van afgelopen seizoen. Ze zal dus of zichzelf opnieuw moeten uitvinden, of moeten accepteren dat ze niet meer veel zal winnen.

Voor het veldrijden hoop ik dat ze het stapje terug omhoog gaat zetten, want NL tegen NL is ook maar saai.

Barry Batsbak 26 mei 2020 om 13:24

Het probleem dat er 3 structureel beter zijn? De luxe zul je bedoelen. Komend seizoen Betsema terug, Kastelijn weer fit, mogelijk Vos ook weer echt zin om te crossen, Lucinda Brand die een verloren wegseizoen in het veld komt goedmaken, en dan staan er nog een stel beloftedames klaar om een machtsgreep te doen. Hebben we het alleen nog maar over de Nederlandse dames gehad. Neff en Prevot niet gemountainbiked dus die beginnen mogelijk fris aan het crossseizoen, Arzuffi een jaar ouder, wijzer en sterker, nog wat Britse dames erbij. Cant mag (tenzij 2019/2020 werkelijk een negatieve uitschieter was) blij zijn als ze structureel top 10 rijdt en flink in haar handjes knijpen als er af en toe een top 5 bij zit.

Michelangelo 26 mei 2020 om 23:59

@BB,
Voor mij is het enerzijds geen probleem: ook ik heb een rood-wit-blauw vlaggetje achter mijn naam. En ook ik ben geen uitgesproken fan van Sanne Cant.

Maar ik ben bang geworden voor de Belgische wielerflits-politie. Die je fileren als je ook maar iets negatiefs zegt over Cant of eender welke Belgische renner/renster, hoe onderbouwd je dit ook doet.

En ik ben het volledig met je eens: WIJ hebben een luxe in NL, en Cant heeft een behoorlijke uitdaging. Want jouw aanvulling op mijn lijstje is meer dan terecht.

Beekman 25 mei 2020 om 22:49

Nee die wint niets meer, hooguit een derderangs crosje bij afwezigheid van de toppers.
Alverado, Worst, Betsema, Kastelijn en nog een blik van die oprukkende jonkies die druipt huilend af. Denk meer uit respect nog een contract voor twee jaar. Worst vier jaar, dat zegt genoeg dat de gebroeders het ook zien.

Emergo 26 mei 2020 om 16:38

Veel respect voor haar is bij jouw in ieder geval niet te vinden.

Headlines

Populair

Materiaalzone