Dokter houdt deelname Sanne Cant aan Superprestige Niel tegen

donderdag 11 november 2021 om 13:39
Dokter houdt deelname Sanne Cant aan Superprestige Niel tegen

foto: Guido De Meyer

Sanne Cant heeft zich in extremis teruggetrokken voor de Superprestigeveldrit van Niel. De Belgische kwam in de opwarming twee keer ten val en mag op doktersadvies niet starten.

De 31-jarige Cant voelde zich voor de opwarming nog goed, maar ging vervolgens twee keer onderuit bij het verkennen van het technische parcours van de Jaarmarktcross. “Vooral die eerste valpartij was pijnlijk, ook al leek het niet veel. Ik ben tijdens de opwarming met mijn knie op een kassei gevallen en ik heb er toch wel last van. Momenteel voel ik me eigenlijk niet zo heel goed”, liet ze voor de start al weten aan Sporza.

De Belgisch kampioene van IKO-Crelan moest uiteindelijk in extremis passen voor de cross in Niel, de derde ronde in de Superprestige. De veldrijdster mag op doktersadvies niet starten, aangezien ze ook op haar hoofd is gevallen. Cant stond na twee Superprestigemanches zesde in het (voorlopige) klassement. Ze begon haar campagne met een achtste plek in Gieten en werd vervolgens vierde in Ruddervoorde.

Cant wist dit veldritseizoen al de Ethias Cross van Meulebeke te winnen, maar komt voorlopig nog tekort in de echte topcrossen. Zo kwam ze op het voorbije EK op de VAM-berg niet verder dan een tiende plaats.

Dit artikel delen:

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone