Sanne Cant kan morgen alleenrecordhoudster worden

Door , vrijdag 10 januari 2020 om 17:51
Sanne Cant kan morgen alleenrecordhoudster worden

foto: Cor Vos

Vorig jaar evenaarde Sanne Cant het record van Roland Liboton met een tiende nationale titel op rij. Morgen kan de Kempense alleenrecordhoudster worden. “Ik ben alvast goed uit de eindejaarsperiode gekomen.”

Nee, Sanne Cant heeft er niet haar beste seizoen opzitten. Een combinatie van twee factoren, geeft ze zelf toe. “Dat mijn jonge Nederlandse concurrentes zoals Alvarado, Worst en Kastelijn een stap vooruit hebben gezet, is duidelijk. En zeker niet onlogisch. Maar dat wil niet zeggen dat het normaal is dat ik op minuten gereden word. Dus is het duidelijk dat er bij mij iets fout was gelopen”, vertelt de wereldkampioene.

Wat er exact fout is gegaan, vertelt ze liever niet. “Ikzelf weet het. Mijn entourage ook. En we hebben geprobeerd dat de voorbije weken recht te zetten. Net als de voorbije jaren ben ik de eindejaarsperiode alvast beter uitgekomen dan dat ik ze ben ingegaan. Ik heb er vertrouwen in dat we van de januarimaand nog iets moois kunnen maken.”

Morgen staat het Belgisch kampioenschap op het menu. Daarna vertrekt ze – net als Mathieu van der Poel overigens – naar Spanje voor een laatste stage richting het WK in Dübendorf, waar ze haar titel verdedigt. Dat houdt in dat Cant past voor de wereldbekermanche in Nommay, volgende zondag. “Ik heb in de Wereldbeker geen klassement te verdedigen. Dan focus ik liever op wat daarna komt. Ik wil mijn huid in Zwitserland duur verkopen.”

Dit artikel delen:

9 Reacties

Michelangelo 10 januari 2020 om 19:57

“ik heb een plannetje richting wk’…”
“er is wat fout gelopen; Ikzelf weet het en mijn entourage ook”
“ik heb er vertrouwen in dat we van de januarimaand nog iets moois kunnen maken”

Klinkt in mijn ogen heel erg vaag allemaal. Wat is er dan fout gegaan? Wat is het plannetje richting WK? Op basis waarvan is er vertrouwen dat er nog iets moois gemaakt kan worden van januari?

Ik zou het mooi vinden als ze gewoon een keer concreet zou worden. Want haar plan was toch om de VS over te slaan en er in alle koersen daarna te staan. Als haar WK plan net zo succesvol is….

Of zou ze bedoelen dat haar seizoen geslaagd is als ze de tricolore trui weer mag aantrekken. Ja, ze wordt alleen recordhouder (daar ga zelfs ik vanuit). Maar dat zegt denk ik alles over de staat van het belgische vrouwenveldrijden: in het land der blinden is op dit moment eenoog koning(in).
Ik ben benieuwd hoe vaak ze kampioen geworden zou zijn mocht ze aan deze kant van de grens geboren zijn. Ik denk maximaal 2 keer….

Dat is overigens iets wat ik haar niet verwijt, maar alles zegt over haar concurrentes in eigen land.

jkjustin 10 januari 2020 om 20:51

Zijn er überhaupt wel Belgische dames in aankomst in de nieuwelingen/junioren/beloften categorieën?

salb 11 januari 2020 om 08:55

Nee die zijn er niet. Zonder pech kan ze de 15 nationale titels van Compton evenaren of verbeteren.

boenk 10 januari 2020 om 20:31

Sanne Can of Sanne Can’t. Spannend.

Spartacus 10 januari 2020 om 21:23

“Ikzelf weet het. Mijn entourage ook. En we hebben geprobeerd dat de voorbije weken recht te zetten.”

Gaat het nou nog steeds over dat ‘rechtzetten’ van dat verschoven heiligbeen dat opspeelde in oktober ?

Jowinho 11 januari 2020 om 09:30

Vermoed eerder dat het zal gaan over het anders trainen in de zomer. Dacht dat ze deze zomer voor het eerst onder performance coach Kristof de Kegel trainde.

klootje kriekeljon 11 januari 2020 om 05:30

Mag je het record van Liboton er wel bij halen? Vrouwen en mannen…

Erkanermaar1dewinnaarzijn 11 januari 2020 om 16:41

En Sanne flikt het weer. Op zich logisch want heel veel tegenstand heeft zij op een BK nu ook weer niet.

Ligthning 12 januari 2020 om 13:17

@Michelangelo
Je tussenkomsten zijn een aanfluiting van gezond verstand en ontberen elke vorm van kennis en analyse.
Cant kent een heel slecht seizoen, en dat was ook vorig seizoen al het geval, zij het minder uitgesproken. Komt allicht niet meer goed voor het WK, blijkbaar was de zomerse voorbereiding een miskleun.
Maar dat geeft niemand het recht om geen respect te tonen voor wat ze in het verleden gepresteerd heeft. En al helemaal niet om voortdurend vitriool in haar gezicht te spuiten.
Volgens jou zou ze hooguit tweemaal NK geworden zijn indien ze Nederlandse zou geweest zijn. Wat een giller. Cant is driemaal wereldkampioene geworden. Ook nog eens tweede en tweemaal derde op het WK. Verder driemaal Europees kampioene. Maar ja, de Nederlandse dames deden toen allicht niet mee. Enkel Vos kan een mooier palmares voorleggen. Ondertussen is Cant ook voor de elfde maal Belgisch kampioene geworden. Op zich is de Belgische trui bij de dames niet zo'n topprestatie, maar wel het feit dat dit elf maal naeen gebeurde.
Dus Michelangelo, trek morgen maar terug naar de kleuterklas, en ga er kindjes pesten.

Headlines

Materiaalzone

Populair