Sander De Pestel grijpt eindzege Olympia’s Tour, slotrit voor Jason van Dalen
Sander De Pestel - foto: Cor Vos
zondag 20 oktober 2019 om 15:21

Sander De Pestel grijpt eindzege Olympia’s Tour, slotrit voor Jason van Dalen

De eindoverwinning in Olympia’s Tour 2019 is gegaan naar Sander De Pestel. De Belgische coureur van Lotto Soudal U23 pakte de leiderstrui na een spannende slotrit rond Tiel af van zijn landgenoot Stan Van Tricht. De etappe werd gewonnen door Jason van Dalen van Metec-TKH.

Zes koplopers, met daarbij onder meer Rick Ottema, Jelle Wolsink en Adne Koster kregen nooit meer dan een minuut van het peloton. SEG Racing Academy controleerde de vlucht en voerde het tempo hoog op, want het peloton brak in stukken.

De kopgroep werd daardoor ingerekend, maar Ottema liet het er niet bij zitten. Samen met Belgisch beloftenkampioen Florian Vermeersch reed hij weg. De nummers zeven en acht van het klassement reden anderhalve minuut bijeen, maar het SEG van leider Stan Van Tricht reed het gat snel dicht op de twee.

SEG Racing Academy controleert – foto: Cor Vos

In de finale werkten vijftien renners zich los, met daarbij Van Tricht en ook nummer drie Sander De Pestel (die zeven seconden moest goedmaken op Van Tricht). Adne Koster miste de slag en zag zijn tweede plaats in gevaar komen. Ondertussen bleven de vijftien koplopers elkaar bestoken met aanvallen, waarbij Van Tricht in de verdediging moest.

Jason van Dalen sprong onder meer in de aanval. De nummer vier van het klassement had ook nog de mogelijkheid om de eindzege voor de neus van Van Tricht weg te kapen. Het was clubrenner Arne Peters die in de finale wegreed, maar zijn poging strandde. Vervolgens trok De Pestel nog eens ten aanval om Van Tricht verder op achterstand te rijden. Dat lukte uiteindelijk nipt. De ritwinst ging naar Van Dalen.

Op de erelijst van Olympia’s Tour is De Pestel de opvolger van de Deen Julius Johansen.

foto: Cor Vos

Olympia’s Tour 2019
Uitslag slotetappe: Tiel-Tiel (147,3 km)

1. flag-nl Jason van Dalen (Metec-TKH)
2. flag-no Tore Andre Vabø (Ringerikskraft U23)
3. flag-be Sander De Pestel (Lotto Soudal U23)
4. flag-nl Arne Peters (WRV De Peddelaars)
5. flag-nl Tim Marsman (Metec-TKH)

Eindklassement Olympia’s Tour 2019
1. flag-be Sander De Pestel (Lotto Soudal U23)

RIDE Magazine