San Sebastián-winnaar Neilson Powless verlengt bij EF Education-Nippo

dinsdag 3 augustus 2021 om 08:03
San Sebastián-winnaar Neilson Powless verlengt bij EF Education-Nippo

foto: Cor Vos

Neilson Powless rijdt ook de komende seizoenen voor EF Education-Nippo. Hij is namelijk een nieuw contract met het WorldTeam van Jonathan Vaughters overeengekomen. Via social media laat de Amerikaanse renner weten dat het om een driejarige verbintenis gaat.

“Het voelt echt alsof ik onderdeel ben van EF”, vertelt Powless via zijn ploeg. “Ik ben onderdeel van zowel het bedrijf als de ploeg. Onze werkwijze is ongeëvenaard in de wielersport. Het voelt echt als familie, de manier waarop de staf en iedereen rekening houden met het leven en welzijn van de renners. Het is altijd leuk om naar een wedstrijd te gaan, omdat ze altijd goed voor ons zorgen.”

Volgens ploegmanager Vaughters hoort de 24-jarige Powless, die eerder voor Axeon Hagens Berman en Jumbo-Visma koerste, al echt bij het hart van de ploeg. “Hij is een groot deel van de toekomst van de ploeg. Het belangrijkste is echter dat hij een oprecht persoon is. We vinden het geweldig om hem in de ploeg te hebben. Ik kijk uit naar wat we de komende jaren samen gaan bereiken.”

Kopman
Powless maakte vorig jaar zijn debuut in de Tour de France met de Amerikaanse ploeg. Door zijn strijdlust werd hij vierde in de etappe naar de Mont Aigoual en vijfde in Loudenvielle, en werd hij genomineerd voor de Prijs voor de Superstrijdlust. Dit jaar probeerde hij het weer via de aanval, maar was hij ook van waarde voor kopman Rigoberto Urán. De Amerikaan hoopt ooit ook zelf de kopman in etappekoersen te zijn.

“De Tour de France was een mooie ervaring. Rigo is echt een relaxte leider en we waren met een vrij jonge ploeg, dus iedereen had zin om te koersen en om iedere dag iets speciaals te doen. Het was mooi om van start tot finish onderdeel te zijn van de ploeg. Ik heb ondertussen al het een en ander geleerd van Rigo, de manier waarop hij leeft en hoe hij zijn dagen invult. Hij is het hele jaar door heel professioneel, maar tegelijkertijd geniet hij enorm van het leven.”

De bekendmaking van zijn contractverlenging volgt slecht enkele dagen na zijn klinkende zege in de Clásica San Sebastián. Na 223 kilometer koers was Powless de sterkste in een kopgroep, met daarbij ook Matej Mohorič en Mikkel Honoré. Het was zijn eerste grote zege in zijn profcarrière.

Dit artikel delen:

1 Reactie

AnderJ 3 augustus 2021 om 11:06

Mooi te zien dat Powless op zijn plek is bij EF. Leek altijd wat verloren bij TJV en voorgangers.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone