Cult Energy en Stölting fuseren tot Cult Energy-Stölting Group

donderdag 20 augustus 2015 om 12:00
Cult Energy en Stölting fuseren tot Cult Energy-Stölting Group

Foto: Sirotti

Volgens de Deense media is er een fusie tussen Cult Energy en Stölting op handen. Beide ploegen zouden opgaan in een nieuwe ProContinentale formatie. Cult Energy komt op dit moment al uit op dat niveau. Stölting acteert momenteel op Continentaal niveau.

Als de samenvoeging daadwerkelijk een feit wordt betekent dit dat een aantal talentvolle renners uit het Duitse Team Stölting volwaardig prof gaat worden. Hoewel er over de samenstelling van de nieuw te vormen equipe nog niets bekend is, ligt een overgang van het 18-jarige Duitse supertalent Lennard Kämna voor de hand.

Voor Cult Energy is dit de reddingsboei waar men op hoopte. De ploeg verkeerde afgelopen tijd in onzekerheid over het voortbestaan. De Brit Russell Downing liet afgelopen week bij Cyclingnews nog optekenen graag nog een jaartje door te gaan met wielrennen, maar als zijn huidige team zou stoppen hij waarschijnlijk wel de fiets aan de wilgen moet hangen: “Ik wil graag op dit niveau blijven rijden. Het is een fantastisch team met een goede mix van jong en oud. Ik ben nog niet toe aan mijn pensioen”, vertelt hij enigszins ongerust.

Mocht de fusie tussen Cult Energy en Stölting daadwerkelijk bekrachtigt worden dan zal het team in 2016 hoogstwaarschijnlijk op een Deense licentie gaan rijden. Er staan op dit moment bij beide ploegen geen Nederlandse renners onder contract.

Update 12.00 uur
De fusie is een feit. Op de persconferentie hebben beide partijen de samensmelting bevestigd. De nieuwe ploeg zal Cult Energy-Stölting Group gaan heten. Brian Sørensen reageert: “We zijn blij, trots en ongelooflijk opgelucht. Het ondertekenen van deze overeenkomst is een vrolijk einde van een lange en moeizame worsteling. Uiteraard is dit ook fantastisch nieuws voor de renners. De populariteit van het wielrennen in Duitsland is groeiende. We kijken ernaar uit om met onze Deense ploeg de Duitse wegen op te zoeken.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Etio 20 augustus 2015 om 11:13

Ik hoop echt dat deze samenwerking gerealiseerd wordt, dan kan er een sterk ProContinental team ontstaan. Kamna is getalenteerder dan Herklotz, echt een supertalent. Daarnaast zijn er al goede Duitse renners bij Cult (Gerdemann, Wegmann en Mager), wat een fusie makkelijker kan maken.

0
SolerEritrean 20 augustus 2015 om 11:21

Mooi project, stölting wou altijd al ProConti gaan en Cult ook, maar hadden eigenlijk allemaal een te laag budget. Nu kan het dus wel

0
Arema Pro Cycling Team 20 augustus 2015 om 11:36

Ene Riis wil ook zijn geld kwijt.

0
ProfrondeZevenbergen 20 augustus 2015 om 11:38

Konrad rijdt bij Bora.

0
LinusGerdemann 20 augustus 2015 om 11:41

De fusie is een feit en al bevestigd door beide partijen. Zelfs al op t tijdstip dat dit bericht werd geplaatst.

0
Dayer Quintana 20 augustus 2015 om 15:49

Echt een goed seizoen draait Cult toch niet? Nog maar 1 keer gewonnen zeker, is dat genoeg om ProConti te blijven?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone