Sam Oomen (vierde): “Tevreden met de vorm, maar had het graag afgemaakt”

Sam Oomen (vierde): “Tevreden met de vorm, maar had het graag afgemaakt”

©Cor Vos

donderdag 21 februari 2019 om 18:59
Interview

Sam Oomen mag terugblikken op een prima tweede rit in de Volta ao Algarve. Toch was de Sunweb-klimmer niet helemaal tevreden met zijn vierde plaats. “De benen waren oké, maar het is best frustrerend dat ik het niet kan afmaken”, vertelde hij even na de finish aan WielerFlits.

Oomen, losrijdend op de rollen, doet ons zijn verhaal van de finale. “Het ging er hard aan toe onderweg. De wind speelde zijn rol en er werd fel gekoerst. Toen Team Sky stevig tempo maakte op de klim richting de finish besloot ik om zo lang mogelijk te wachten om iets te forceren. Dat is wat saai, maar vorig jaar viel ik best vroeg aan en bekocht ik dat in de slotfase.”

Dus nestelde Oomen zich in het wiel van het Sky-trio De La Cruz, Gheogegan Hart en Wout Poels. “Tot Antunes (CCC, red) demarreerde. Het goede moment om de sprong te maken, dacht ik. Maar ze zaten gelijk op het wiel. Daarna ging Wout er overheen en… ging het voor mij iets te snel.”

Frustrerend
Het 20-jarige toptalent Tadej Pogacar haalde Poels nog terug en won, Sam Oomen werd vierde in het spoor van Enric Mas. “Kan ik daar mee leven? Goh. Laat me zeggen dat ik tevreden ben met de vorm. De benen waren echt goed, maar toch is het frustrerend. Als je er zo dicht bij bent, wil je ook winnen. Of ik een stap voorwaarts zet in vergelijking met vorig jaar? Daar kan ik nog niet over oordelen. Het is nog te vroeg op het seizoen.”

Morgen staat de tijdrit in Lagoa op het menu. Oomen kijkt er niet echt naar uit. “Ik heb deze winter helemaal geen goede tijdritvoorbereiding gehad. Maar we zien wel. Dit was in elk geval niet slecht voor mijn eerste koers van het nieuwe jaar.”

Dit artikel delen:

10 Reacties

IlPirata 21 februari 2019 om 19:25

Gewoon goed gereden, hij stond er toch maar weer.

josi 21 februari 2019 om 19:35

Hij maakte een goede indruk, hopelijk kan hij dit jaar weer een stapje zetten.

reusjen 21 februari 2019 om 19:47

En waarom heeft hij geen goede tijdritvoorbereiding gehad? Lijkt me een logische vervolgvraag.

Romāns Vainšteins 21 februari 2019 om 20:31

Zeker als het met de fiets te maken heeft en er nog een bepaalde andere knakker is die beter niet eenzelfde issue heeft opgelopen.

Fast Freddy 21 februari 2019 om 21:50

Er kon op z’n minst tot 1 januari nog op de giant getraind worden. Ik neem aan dat de mannen de tijdritfiets ook pas wegdoen als ze een nieuwe hebben. Maar wat was er dan wel??

Thijs E 21 februari 2019 om 19:47

Altijd duidelijke quotes van Sam Oomen

doorak 22 februari 2019 om 01:01

Sammeke draait er niet snel omheen. En weet heel goed wat hij wil. Op de club Pijnenburg in Tilburg trok hij vaak zijn plan. Toen hij bij Rabo development team kwam maakte de trainer schema’s die Sam als hij dat nodig achte aanpaste en was daar niet zomaar af te brengen. Sam kijkt goed om zich heen, ziet veel, weet goed waarmee hij bezig is, is slim en dat heeft altijd voor hem gewerkt.
Hoop dat hij er dit jaar weer een schepje bovenop kan doen.

koos verrek 21 februari 2019 om 22:57

Sunwen en ag2r enigen nog niks gewonnen..

Wheely 22 februari 2019 om 01:22

We zien het wel!

Kevin Lowagie 22 februari 2019 om 09:08

Sterke prestatie van Sam! Hij zal nog veel mooie uitslagen bijeen fietsen dit jaar.
Hopelijk mag hij ook eens zijn eigen kans gaan in de grote wedstrijden.

Headlines

Materiaalzone

Populair