Sam Bennett wint Sparkassen Münsterland Giro na fotofinish
dinsdag 3 oktober 2017 om 17:01

Sam Bennett wint Sparkassen Münsterland Giro na fotofinish

Sam Bennett heeft de twaalfde editie van de Münsterland Giro op zijn erelijst bijgeschreven. De Ier van BORA-hansgrohe wist de Duiters Phil Bauhaus en André Greipel met enkele centimeters af te troeven. Het verschil was zo klein dat er een fotofinish aan te pas moest komen. Dylan Groenewegen moest genoegen nemen met de vijfde plaats.

Thuisrijder Tony Martin initieert kopgroep van de dag
Tony Martin leek gebrand om iets te laten zien voor eigen volk. Het Duitse tijdritkanon was de aansteker van een vierkoppige kopgroep, met daarbij ook nog landgenoot Etienne van Empel en de onbekendere Duitsers Carl Soballa en Luca Henn. De vier vluchters stonden voor een loodzware opgave, met een vrij gemakkelijk parcours en voldoende sprintersploegen die de controle predikten.

Toch wilde Martin zich niet verzoenen met een op papier onvermijdelijke massaspurt, en hij besloot met nog veertig kilometer te gaan het tempo de hoogte in te jagen. Alleen zijn jongere landgenoot Soballa wist aan te haken. De twee vluchters bleken echter vogels voor de onvermijdelijke kat. In de daaropvolgende massaspurt drukten Sam Bennett en Phil Bauhaus hun wiel bijna simultaan over de streep. Een fotofinish moest de uiteindelijke beslissing brengen, waarna de Ier werd uitgeroepen tot winnaar van de dag.

RIDE Magazine
8 Reacties
Sorteer op:
3 oktober 2017 17:06
Vier op een rij, maar de enige niet-Duitser loopt er mee weg.
3 oktober 2017 17:11
Prachtige foto.
3 oktober 2017 17:12
Bauhaus van SUNWEB steekt zijn neus steeds vaker aan het venster...!
3 oktober 2017 18:35
Moet Looij niet eens een stapje hoogerop? Bijvoorbeeld in de trein van Dylan?
3 oktober 2017 18:44
Tweede keer dit seizoen dat Bauhaus na een fotofinisch niet als winnaar uit de koker kwam.
3 oktober 2017 19:17
Dit was niet echt een millimeterfoto
4 oktober 2017 09:17
Een van de mooiste finishfoto's die ik ooit heb gezien. Door het aantal en vaagheid ervan.
4 oktober 2017 09:29
helemaal met je eens assen. Je ziet ze zelden zo mooi met zn 4tjes op een rijtje. Kittel kwam het snelste opzetten lijkt het, maar bennet lag net te ver voor :)

Reacties zijn gesloten.