Sam Bennett schiet raak: “Groenewegen leek onklopbaar”

dinsdag 12 maart 2019 om 17:43

foto: Cor Vos

Dylan Groenewegen zwaaide de voorbije dagen de sprintscepter, maar vandaag moest hij zijn meerdere erkennen in Sam Bennett. De Ier van BORA-hansgrohe was na afloop dan ook in zijn nopjes. “Ik laat zien de beste sprinters te kunnen vloeren”, zo concludeerde hij in het flashinterview.


“Ik had de voorbije dagen echt hele slechte benen”, zo begint Bennett zijn relaas. “Dat kwam met name door de kou. Vandaag was het gelukkig een stuk warmer, waardoor de benen ook beter waren. Bovendien was de etappe een stuk eenvoudiger. Ik ben het gewoon blijven proberen.”

De 28-jarige sprinter versloeg onder meer Groenewegen, die de eerste twee etappes wist te winnen. “Hij leek de voorbije dagen onklopbaar”, spreekt Bennett met respect over zijn Nederlandse concurrent. De winnaar is tot slot lovend over zijn ploeggenoten “De jongens hebben echt fantastisch werk geleverd.”

Derde zege van het seizoen 
“Ze wisten me in een goede positie af te zetten, waardoor ik zo min mogelijk energie hoefde te verspillen. Ik ben echt trots op het werk van de ploeg.” Voor Bennett is het alweer zijn derde zege van het seizoen. Eerder won hij al een etappe in de Vuelta a San Juan én de UAE Tour.

Dit artikel delen:

9 Reacties

vanSpringel 12 maart 2019 om 17:52

“Dat kwam met name door de kou. Vandaag was het gelukkig een stuk warmer” aldus Sam Benett. Huh ? vandaag een stuk warmer ? dus gisteren was het warm, maar zegt ie dat het kwam door de kou dat ie niet beter kon. Volgens mij was het dus gisteren niet warm maar bedoelde ie “minder koud”.

vlek 12 maart 2019 om 17:57

Ook wanneer het min dertig is kan het een graden warmer worden…

Retro Lex 12 maart 2019 om 18:07

Hij gaf in het flash interview ook aan dat ie alleen getraind/gereden had in warme oorden…

vanSpringel 12 maart 2019 om 18:03

Nee, vlek….. dan wordt het iets minder koud !

vlek 12 maart 2019 om 18:08

Potato, potato..

Mwielerfan 12 maart 2019 om 19:03

Warmer is relatief. Onzin dat het warm moet zijn om van warmer te spreken

Tour 12 maart 2019 om 18:05

Beetje onzin, als je benen hebt, heb je ook beenstukken, zie ook Bernal, die heeft benen en trekt op tijd zijn beenstukken aan.

leegloper 12 maart 2019 om 20:02

Als je geen benen hebt, dan heb je ook geen beenstukken. En als je geen beenstukken hebt, dan heb je op een gegeven moment de benen niet meer.

Ward 13 maart 2019 om 07:28

Dat gaat alleen op als je nooit benen had. Het is niet omdat je je benen verliest, dat je ook je beenstukken kwijt bent… Tenzij het één met het ander te maken heeft…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.