Sam Bennett: “Met vertrouwen gaat alles zo vloeiend”

vrijdag 15 maart 2019 om 17:40

foto: Cor Vos

Sam Bennett werkt hard aan zijn vertrouwen in Parijs-Nice. Nadat de Ier dinsdag al de beste was in Moulins-Yzeure, pakte hij vandaag opnieuw de zegeruikers in Brignoles. In de lastige etappe waarin de wind en de heuvels een belangrijke rol speelden, hield hij knap stand.

“Als je eenmaal het vertrouwen hebt, gaat alles zo vloeiend”, reageerde Bennett nadat hij even daarvoor Arnaud Démare en Matteo Trentin had verwezen naar de overige podiumplekken. “Als je als sprinter wint, lijkt alles vanzelf te gaan. Je hoeft er niet voor te vechten, het gebeurt gewoon. De vorm is er, ik voel me goed. Als je sterk genoeg bent, ben je altijd in de juiste positie. Ik geniet van deze momenten.”

Hectische finale
In de zesde rit kregen de renners een heuvelachtige rit voorgeschoteld met na half koers enkele kuitenbijters. Na de Côte de la Sainte-Baume, de Côte de Mazaugues en de Côte de Sainte-Philomène was het dan nog 17,5 kilometer tot aan de finish in Brignoles. “Het was een nogal hectische finale met enkele stevige beklimmingen. De ploeg deed geweldig werk om me weer voortreffelijk af te zetten. Wat ik moest doen was de jongens volgen en ze vertrouwen.”

“Ze verrichten opnieuw beulswerk”, complimenteerde Bennett zijn ploegmaats van BORA-hansgrohe. “Deze koers was mijn eerste doel, straks volgt Milaan-San Remo. Dan neem ik wat rust en probeer ik het hoofd weer op te laden.”

Dit artikel delen:

3 Reacties

Titaantje 15 maart 2019 om 20:31

Wat moet zijn rol in MSR zijn naast absolute kopman Sagan?
Deze Bennet zit binnen de ploeg wat gevangen door Sagan en Ackermann en krijgt daardoor niet de kansen die hij verdient. Anderzijds profiteert hij daardoor wel van een sterke sprintersploeg, de ondersteuning bij Bora is beter dan wat hij bij pak em beet een EF Education of Astana (dun bezette sprintersploegen) zou krijgen. Sunweb is evt nog wel redelijk sprinterloos en moet nog wel een sprint kunnen inleiden.

Romāns Vainšteins 15 maart 2019 om 22:23

De rol lijkt me op zich evident.

Sagan moet het zo gaan pogen te forceren dat hij met een aantal wegrijdt die hij kan hebben in de spurt en wanneer alles toch samen komt is Bennett de spurter van dienst.
Hoeven zo niet voor elkaar te rijden en je spreid je kansen.

Zjoske 16 maart 2019 om 12:39

Sagan is zelf ook niet geheel kansloos met een grote groep op de Via Roma, dus of hij Bennett die eer toebedeelt? Ik vraag het me af.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.