Sam Bennett na tweede plaats: “Meer had ik niet kunnen doen”
foto: Cor Vos
woensdag 11 september 2019 om 17:14

Sam Bennett na tweede plaats: “Meer had ik niet kunnen doen”

Sam Bennett had alles gegeven in de zeventiende Vuelta-etappe naar Guadalajara, maar de zege moest hij laten aan Philippe Gilbert. Op 550 meter van de finish probeerde de Ierse kampioen weg te rijden uit de eerste groep, maar in de laatste driehonderd meter wilden de benen niet meer.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Meer had ik niet kunnen doen”, reageerde Bennett buiten adem na de aankomst in Guadalajara. “Ik weet niet of het Ždenek Štybar was, maar als ik niet achter diegene was aangegaan was hij doorgereden naar de finish. Ik moest wel hard aanzetten zodat ze mijn wiel niet konden houden, maar op driehonderd meter waren de benen leeg en had ik niets meer over”

Toch had de Ierse sprinter van BORA-hansgrohe genoten van de tumultueuze etappe. “Wel was er een punt waarop ik vreesde dat ik gedropt zou worden na ongeveer honderd kilometer. De benen wilden niet meer en ik kon slechts blijven rijden. Toch kwam het gevoel weer een soort van terug in de finale, omdat ik niet hoefde te rijden en ik achter Quintana kon blijven.”

“Dus trok ik die kaart en probeerde ik te herstellen, maar het was niet genoeg vandaag”, aldus Bennett.

RIDE Magazine
6 Reacties
Sorteer op:
11 september 2019 17:32
Hij heeft gelijk, het was of Stybar laten winnen of proberen van ver.
11 september 2019 17:41
Ik weet niet. Wat als ie iets naar achteren was blijven hangen en 200m later was gegaan?
Zullen we nooit weten. Drie dagen terug knalde hij iedereen op seconden, het had ook kunnen lukken.
11 september 2019 18:00
Op Gilbert na kwam er niemand in de buurt, dus dan was dit een goede optie, jammer maar helaas voor Bennett dat Gilbert zo sterk is.
11 september 2019 18:43
gewoon kundig geslacht door DQS, net als zijn ploeggenoot op het EK..
11 september 2019 20:27
Hij heeft een cadeautje weggegeven.
    11 september 2019 21:43
    Vond ik ook, hij moest gewoon 200m later aangaan en dan won ie hem. Hij had wel de pech dat ie niemand meehad in de kopgroep.

Reacties zijn gesloten.