Sam Bennett maakt indruk, maar twijfelt: “Ik durfde niet uitbundig te juichen”
foto: Cor Vos
zaterdag 7 september 2019 om 18:00

Sam Bennett maakt indruk, maar twijfelt: “Ik durfde niet uitbundig te juichen”

Sam Bennett heeft op imponerende wijze de viertiende etappe in de Vuelta a España 2019 gewonnen. De 28-jarige kampioen van Ierland was in de hellende laatste kilometer in Oviedo verreweg de sterkste sprinter. Met fietslengtes voorsprong wist hij te winnen. “Ik was bang dat ik te vroeg was gegaan, maar uiteindelijk rond ik het toch af”, lacht hij in het flashinterview.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Zijn ploeg BORA-hansgrohe reed de gehele dag samen met Deceuninck-Quick-Step op kop om de vlucht te controleren. Fabio Jakobsen zakte er in de slotkilometer doorheen, maar Bennett reed imponerend naar de zege en rondde daarmee het werk af van zijn ploegmaats. “Ze plaatsten me uitstekend in de slotkilometers en ze deden het perfect op de rotondes, nadat ze al zo hard hadden gewerkt”, prijst de Ier zijn ploegmaats.

“In de slotkilometer lieten we het tempo zakken op het steile stuk, zodat we onszelf niet zouden opblazen. Maar plots kwam er iemand hard opzetten. Maximiliano Richeze ging in de achtervolging (Jakobsen zakte er toen doorheen, red.), waarna ik besloot om te volgen. Eventjes was ik bang dat Tosh Van der Sande te snel ging. Op driehonderd meter van de streep dacht ik dat ik te vroeg aan was gegaan, maar ik had nog power genoeg.”

Hoewel Bennett indruk maakte en de verschillen met de rest van de sprinters behoorlijk groot waren, was zijn zegegebaar bescheiden. “Ik durfde niet te uitbundig te juichen, want ik wist niet of de vroege vlucht wel was ingerekend”, lacht hij na afloop. “Maar natuurlijk ben ik erg blij met deze overwinning. Mijn seizoensdoel heb ik al gehaald. Alles wat er nu extra bijkomt, is natuurlijk heel mooi meegenomen.”

RIDE Magazine
3 Reacties
Sorteer op:
7 september 2019 18:03
Hij zei toch ook dat het puntenklassement een doel was?
    7 september 2019 18:20
    Zo ja, dan wordt dat geen gemakkelijke. Grootste concurrent is Rogliç en met wat nog komen gaat lijkt hij ook de favoriet voor het groen.
    7 september 2019 18:57
    Moeilijk in de Vuelta, als je niet met de allerbesten meeklimt.

Reacties zijn gesloten.