Bennett: “Iemand raakte mijn fiets in de laatste bocht, daarbij brak iets”

woensdag 14 augustus 2019 om 17:31
Bennett: “Iemand raakte mijn fiets in de laatste bocht, daarbij brak iets”

foto: Cor Vos

Sam Bennett was opgelucht met zijn derde ritwinst op rij in de BinckBank Tour. Ditmaal moest de finishfoto de etappewinnaar uitwijzen, maar bij nadere bestudering bleek de Ierse kampioen met een banddikte verschil Dylan Groenewegen te hebben geklopt.


“Eigenlijk was ik helemaal niet zeker”, zei Bennett in het flashinterview. “Iemand raakte mijn fiets in de laatste bocht en daarbij brak iets. Mijn versnellingen dansten alle kanten op en daardoor kon ik niet goed schakelen. Ik moest het hoofd cool houden, terwijl de versnellingen oversloegen. Ik moest een gaatje dichten op een renner van UAE en als dat niet gelukt was, had ik het denk ik niet gehaald.”

“Ik was erg gelukkig vandaag. Ik moest alles uit de fiets trekken in de slotfase, maar het bleek voldoende om de klus te klaren. Daar ben ik blij mee.” De Ierse renner had met zijn ritzege de primeur de eerste te zijn, die drie etappes op rij weet te winnen in de Nederlands-Belgische rittenkoers. “Ik hoorde vanochtend dat ik dat kon worden. Fantastisch, ik ben blij dat ik mijn landgenoten trots kan maken in mijn Ierse kampioenstrui.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

Titaantje 14 augustus 2019 om 17:56

Jammer dat hij dit jaar vooral nog zegekoning in de kleine rondjes is. Hopelijk kan hij daar in de Vuelta verandering in brengen. Dan volgend jaar wellicht als leider van QSI naar de Tour, kan hij gelijk bij de club van ritzeges in alle 3 de rondes gevoegd worden.

west 14 augustus 2019 om 22:35

Allaphilippe was te dichtbij om Bennett volgend jaar leider te maken. Zal ongetwijfeld ondersteund worden, maar Lefevre is opportunistisch genoeg om te kijken of ze het in 2020 drie etappetjes verder kunnen rekken.

pirazzi 14 augustus 2019 om 18:51

QSI, wat is dat?

Titaantje 14 augustus 2019 om 19:50

ach, al die sponsorwisselingen, ik houd van stabiliteit (quick step innergetic)

west 14 augustus 2019 om 21:42

Mapei bedoel je?

VerstandOpNul 14 augustus 2019 om 22:21

“really happy to make history in the Binckbanktour”

Er zit iets tragisch in deze woorden..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair