Sagan zonder klassementsambities in Australië: “Wij hebben McCarthy”

zaterdag 14 januari 2017 om 09:48
Sagan zonder klassementsambities in Australië: “Wij hebben McCarthy”

Foto: Sirotti

Peter Sagan is niet van plan om voor het klassement te gaan in de Tour Down Under. Dat zegt hij tegen Cyclingnews. “Het is pas mijn eerste koers”, aldus Sagan. “Je wil niet te vroeg in vorm komen, want de seizoenen duren steeds langer. Hoe mijn vorm nu is? Hopelijk niet erg goed.”

Toch heeft de renner van BORA-hansgrohe een goede voorbereiding achter de rug. “Ik ben hier al twee en een halve week, maar we bekijken het dag per dag. Onze ploeg heeft Jay McCarthy hier, voor hem is dit een erg belangrijke wedstrijd. We willen hem helpen om voor een goed klassement te gaan. Mijn eigen doel is om gewoon niet te vallen en dan zullen we zien wat er in de sprintetappes mogelijk is. Ik wil met een goede vorm uit deze wedstrijd komen.” Na het Australische avontuur is de Omloop Het Nieuwsblad de eerstvolgende koers voor Sagan. Hier werd hij vorig jaar tweede.

Jay McCarthy eindigde in het afgelopen seizoen als vierde in de Tour Down Under. De Australiër droeg ook even de leiderstrui, nadat hij de tweede etappe met aankomst in Stirling op zijn naam schreef.

Dit artikel delen:

14 Reacties

Joachim 14 januari 2017 om 11:18

“Het is pas mijn eerste koers”. Tja, dat geldt voor bijna heel het deelnemersveld natuurlijk. Flauw excuus om je achter weg te stoppen. ;)

Colbrelli. 14 januari 2017 om 11:32

Kan me ook wel voorstellen dat hij geen zin heeft om zich al dusdanig te moeten inspannen op Willunga met nog zo’n lang seizoen voor de boeg.

Zal wel een paar keertjes meesprinten, net als vorig jaar in San Luis.

hardfietser 14 januari 2017 om 12:01

Bora gebruikt Sagan als Joker. Kijken hoe het uitpakt…

Bassieb 14 januari 2017 om 12:26

Vorig jaar gingen alle 6 etappes naar een Aussie. Ik verwacht ook dit jaar weer de standaard namen en dus ook McCarthy en Gerrans ipv op papier betere namen als Sagan en Chaves. Sagan zal idd wel meedoen in de sprints maar het zou me verbazen mocht hij een etappe pakken.

Janjanssen98765 14 januari 2017 om 12:35

Die pakt gewoon een etappe.

Purito 14 januari 2017 om 12:36

Chaves hoef je helemaal niet verwachten. Die moet altijd op gang komen gedurende een seizoen. Vergeet niet dat hij vorig jaar pas zijn eerste deftige uitslag reed in de Giro (en wat voor een uitslag).

Je hebt bij Chaves altijd het gevoel dat hij een heel jaar top is. Maar dat is eigenlijk een enorme pieker. Dus tot mei moeten we er (jammer genoeg) niet teveel van te verwachten.

Gompie 14 januari 2017 om 12:42

Dit is zo’n ideaal rondje voor Sagan met veel sprints en een paar klimmetjes die hem prima passen, dat ik me niet voor kan stellen dat hij alleen als knecht rijdt. Voor velen is dit een warming-up, al zijn er natuurlijk altijd een aantal renners die hier de focus op hebben, vooral Aussies ..

janus89 14 januari 2017 om 12:43

Sam Bennett is wel vroeg in vorm dacht ik, gaat hij dan sprinten voor Bora?

LyndaLid 14 januari 2017 om 13:23

@ purito

Daar geloof ik dit jaar niet in bij Chaves. Volgens alle reports is ie erg goed in orde nu, en voor mij maakt ie elk jaar sinds zijn horrorval zulke grote stappen, dat de volgende stap is om al eerder in een seizoen top te zijn. Daar ga ik ook echt vanuit.

Ik denk dat er bergop weinig tegen Porte, Henao en Chaves zal zijn te doen.. Daarachter komen dan naar mijn mening jongens als Dennis, Gerrans, Ulissi, Haas, Woods, Brambilla, Vakoc, Gesink, Kelderman(?), en weetikveel wie nog meer :)

Jan Blokland 14 januari 2017 om 13:37

@Lyndalid.
Ik sla Dennis en Gerrans hier toch ook wel hoog aan hoor. Dat is nog nooit anders geweest. Henao weet ik eigenlijk niet zo op dit moment. Maar Porte is voor mij hier de huizenhoge favoriet. Chaves is hier alleen maar omdat hij zich min of meer verplicht voelt denk ik voor de sponsor. Hij mag me verrassen.

ivo001 14 januari 2017 om 15:12

Ik kan me niet voorstellen dat Sagan een koers rijdt zonder zijn best te doen om te winnen. Dan gaat hij zich veel te veel vervelen.

Bassieb 14 januari 2017 om 15:47

Chaves start hier enkel en alleen omdat hij de fan-poll “welke renner van Orica zien jullie graag in de TDU” gewonnen heeft. Pure sponsor verplichtingen dus. Verwacht hem eigenlijk pas in de giro, wat Purito zegt. Aussies, Thomas en Woods zegt mijn gevoel.

LyndaLid 14 januari 2017 om 16:17

Niet vergeten dat het parcours de klimmers een stuk meer gezind is dan normaal, zeker types als Henao en Chaves.. Dat is 100% in het nadeel van Gerrans en Dennis.

nederbelg 14 januari 2017 om 20:12

‘Hoe mijn vorm nu is? Hopelijk niet erg goed.’ Heerlijke grapjas.

Headlines

Materiaalzone

Populair