Sagan, Nibali, UCI Track WorldTour, RaboRonde Heerlen

Sagan, Nibali, UCI Track WorldTour, RaboRonde Heerlen

foto: Sirotti

woensdag 7 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over een nieuw project op de baan en reacties van Vincenzo Nibali en Peter Sagan op de eventuele inkrimping van de Giro en de Vuelta.

UCI denkt na over Track WorldTour

De UCI is bezig met een nieuw project op de baan. Voorzitter David Lappartient heeft tijdens het WK in Apeldoorn aangegeven dat de wielerunie werkt aan een dynamisch concept, dat de UCI Track WorldTour moet gaan heten. “Het doel is om een korte televisie-uitzending aan te bieden van 2 tot 2,5 uur, zoals het bijwonen van een voetbalwedstrijd, waarbij alle wielerbanen verzamelen. Het doel is om de baanwielrenner zodanig te laten schitteren en niet als wegrenner. Dit zou het voor sommigen mogelijk kunnen maken om van hun sport te leven, want dit is helaas niet het geval voor velen van hen”, zegt Lappartient tegen DirectVelo. Ook wordt gekeken naar de mogelijkheden om gemengde onderdelen toe te voegen. De Wereldbekers zoals die nu bekend zijn, blijven bestaan.


Nibali: “Als je de derde week wegneemt, haal je de essentie weg”

Voorafgaand aan Tirreno-Adriatico kwam de naam van David Lappartient ook naar boven. Vincenzo Nibali en Peter Sagan reageerden op de discussie de aanstaande is, of de Giro d’Italia en de Vuelta a España moeten worden teruggebracht naar zeventien dagen. “Ik denk niet dat de Giro en de Vuelta minder zijn dan de Tour. Ook de Giro heeft zijn eigen geschiedenis en die is geweldige. Als je de derde week wegneemt van de grote rondes, haal je hun essentie weg”, aldus Nibali tegen TuttoBiciWeb. Sagan reageert verbaasd. “Is dat echt gezegd? Waarom? De Giro en de Vuelta hebben ook een grote traditie. Wat moet ik denken? Het is beter om niet te veel na te denken, neem dat maar van mij aan.”


Commerciële baanploeg Van Riessen stopt

De commerciële baanploeg van onder meer Laurine van Riessen, Matrix, stopt voor de rest van 2018. Dat laat de formatie weten op Twitter. Het afgelopen WK baanwielrennen in Apeldoorn was het laatste toernooi waaraan de ploeg meedeed in de huidige vorm. Matrix ondersteunde als vrouwenploeg de laatste negen seizoenen onder meer Britse baantoppers Laura Kenny en Elinor Barker. “Er is veel vooruitgegaan gedurende de laatste jaren, maar is ook nog veel te doen”, valt te lezen. Een exacte reden voor het stoppen, wordt niet gegeven.


Meer financiële zekerheid voor RaboRonde Heerlen

Rabobank heeft het sponsorcontract met de RaboRonde van Heerlen opgebroken en verlengd tot en met 2021. Daarmee wil de bank zich voor langere tijd koppelen aan het na-Tourcriterium. Dat maakte de wedstrijdorganisatie vandaag bekend. “We zien het openbreken van het contract met Rabobank als een groot compliment en zijn uiteraard dankbaar voor een stukje extra zekerheid voor de komende jaren”, aldus voorzitter Chris Tiekstra. Vorig jaar werd de RaboRonde van Heerlen gewonnen door Ramon Sinkeldam, bij de vrouwen zegevierde Annemiek van Vleuten. In 2018 staat het criterium vrijdag 3 augustus op de kalender.


Stem mee: Welke merken moeten we meenemen in de Helmentest?

Binnenkort publiceren we op Materiaalzone een uitgebreide helmentest. Laat jouw mening horen en beslis mee welke merken wij volgens jou mee moeten nemen in onze test. Lees hier meer over de Helmentest.

[poll id=”746″]

Dit artikel delen:

9 Reacties

Quintenri 7 maart 2018 om 20:14

Specialized/S-works helmen
edit wf: bedankt, we hebben deze toegevoegd

0
steoo 7 maart 2018 om 20:28

Cees Bol(Seg Racing Team) heeft vandaag Wanzeel Koerse in het Belgische Lede gewonnen na een solo van 13 km.
Hij bereikte de aankomst met een kleine voorsprong. Jelle Mannaerts(Tarteletto) en Enzo Wouters(Lotto Soudal) deelden het podium met hem. 100 van de 148 deelnemers bereikten de aankomst. Lijkt me de eerste zege voor het team in 2018.

0
Bizziecle 7 maart 2018 om 20:39

Ik heb geen mening over helmen, stel je voor dat ik zelf zou moeten fietsen

0
Samlambeej 7 maart 2018 om 20:41

Goed van Nibali en de manier waarop Sagan gereageerd heeft is nog krachtiger. Geeft op een ludieke wijze het gedacht weer van de gemiddelde wielerfan.

0
Cols-en-Canyons 7 maart 2018 om 20:59

Catlike?

0
Stijnveldrijder 8 maart 2018 om 07:22

Suomy!!

0
rrrrrob 8 maart 2018 om 07:54

Suomy idd (wout Van Aert zn helmpie)

0
Celestino 8 maart 2018 om 10:33

Niks melden over Wanzele maar wel over een nep criterium in Heerlen??

0
Zjoske 8 maart 2018 om 15:50

Uit Sagan komt toch ook maar weinig zinnigs. Gelukkig spreekt hij met zijn benen, verder is het wel een lampje.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone