Sagan: “Milaan-San Remo is niet echt een tactische koers”
Foto: Sirotti
zaterdag 21 maart 2015 om 14:59

Sagan: “Milaan-San Remo is niet echt een tactische koers”

Peter Sagan heeft meerdere opties voor Milaan-San Remo. Hij is normaal sterk genoeg voor een aanval op de Poggio en snel genoeg voor een sprint op de Via Roma. De Slowaak laat zich echter niet in de kaarten kijken en zwijgt tegen Cyclingnews over zijn strategie. “Zelfs als ik het wist, zou ik het niet zeggen”, knipoogt hij.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik denk niet dat de winnende strategie een geheim is. Maar ik weet wel dat ik een goede dag zal moeten hebben. Het is niet echt een tactische koers. Je moet in het peloton wachten tot de Poggio en dan kijken wat er gebeurt en wat ik kan doen. We hebben een erg sterke ploeg en dat is een groot voordeel. Ik weet dat ik op hun steun kan rekenen.”

Sagan heeft niet eerder een aankomst op de Via Roma meegemaakt, maar hij weet hoe de finish eruit ziet. De renner van Tinkoff-Saxo heeft een appartement in Monaco en woont dus in de buurt. “Ik heb de Via Roma en de finale een paar keer gezien. Ik reed er afgelopen jaar vaak en ben dit seizoen in trainingsritten drie keer terug geweest om de Cipressa, de Poggio en de finish te bestuderen.”

De 25-jarige renner kijkt ernaar uit om nu ook in een koers over deze wegen te rijden. “Ik voel dat ik er klaar voor ben. In Tirreno-Adriatico voelde ik me beter en beter. Het ging goed en het is fijn om een etappe te winnen. Het is altijd belangrijk om te winnen.”

RIDE Magazine
12 Reacties
Sorteer op:
21 maart 2015 15:03
Sagan is ook niet echt een tactische renner. ;)
21 maart 2015 15:16
Edit redactie: thx
21 maart 2015 15:32
Dat is redelijk goedkoop scoren @8.6, hij had voorheen niet echt het team om hem te helpen en iedereen keek naar hem.
21 maart 2015 15:40
@ Luuuuuuuuuk:
je vind hem een tactisch vernuft? ik mag toch best de dingen benoemen? en dan zet ik er nog speciaal voor lui als jij een knipoog achter.
maar het is natuurlijk wel een geweldig renner, en zijn manier van koersen is aantrekkelijk. en daarnaast kan hij dingen met een fiets.....
21 maart 2015 15:45
Hij heeft gelijk. Elke koers heeft een aantal sleutelmomenten, maar MSR heeft er de laatste jaren slechts één. En zelfs dat ene moment blijkt vaak niet beslissend.

Het mooie van MSR was ooit dat het een strijd was tussen sprinters en aanvallers. De kans dat de aanvallers winnen is naar mijn smaak de laatste jaren te klein geworden. Wat dat betreft is een vergelijkbare koers als Parijs-Tours spannender.
21 maart 2015 16:25
Sagan heeft gelijk, maar ik ga er goed voor hangen morgen (uiteraard na eigen lenterit)
21 maart 2015 17:34
Hij heeft gelijk. Wedstrijd is zeer voorspelbaar en je kunt er weinig tactiek op zetten. Meer een loterij eigenlijk.
21 maart 2015 21:09
Hopelijk gaan de ploegen zonder echte kanshebbers vroeg aanvallen en krijgen ze teveel ruimte van het peloton: LottoJ, AG2R, Bora,CCC, FDJ, Columbia, IAM, Movistar, Sky & Cannondale. Zou je zeggen bij de eerste beklimming lekker der in knallen, dus pak weg km 150 koers openbreken. Is eigenlijk wel ziek dat ze dan pas halverwege zijn hahaha.
Krijg er spontaan kramp van.

Daarnaast slechte weeromstandigheden, veel regen verwacht!
21 maart 2015 21:25
Leuke gast, hij en Gilbert de mannen waarvoor ik juich morgen maar Sagan zou de beste winnaar zijn.
22 maart 2015 00:08
Het nadeel van Sagan als winnaar en deelnemer is dat je tijdens het zappen de kans loopt dat je Mart Smeets zijn naam op zijn Frans hoort uitspreken.
22 maart 2015 00:11
@Thijs E
haha inderdaad, gelukkig doet Porte niet mee morgen.
22 maart 2015 00:17
Het lukt hem tegenwoordig zelfs bij Tony Martin, die volgens hem Martain heet. Tony weerspreekt dat, maar Mart duldt geen tegenspraak.

Reacties zijn gesloten.