Sagan kijkt uit naar olympische mountainbike-strijd
foto: Sirotti
donderdag 18 augustus 2016 om 13:57

Sagan kijkt uit naar olympische mountainbike-strijd

Peter Sagan maakt zich op voor zijn tweede Olympische Spelen van zijn carrière. Tijdens de wegwedstrijd in Londen werd hij 34ste, nu probeert de huidige wereldkampioen op de weg het als mountainbiker. “Ik ben hier niet om te verliezen”, klinkt hij vastberaden tegenover Cyclingnews.

Droom
Sagan begon zijn fietsavontuur op de mountainbike en stapte pas later over naar de weg. “Technisch gezien ben ik niet slecht”, stelt de renner van Tinkoff. “Of ik kan winnen? Als ik verlies, ben ik niet teleurgesteld. Als ik win, dan is dat fantastisch. Ik heb al zeven jaar geen serieuze mountainbikewedstrijd meer gereden. Er is heel veel veranderd. Ik ben hier vanwege persoonlijke redenen. Ik wilde het proberen en ga me volledig geven. In Londen wilde ik al mountainbiken, maar toen was het niet mogelijk. Dat ik hier nu deelneem, is een grote droom voor me. Ik heb mijn best gedaan tijdens de training, en ga mijn beste beentje voor zetten tijdens de koers op zondag. No one knows what the hell to expect. Misschien is het op deze manier een stuk leuker.”

RIDE Magazine
10 Reacties
Sorteer op:
18 augustus 2016 14:09
Wat zou het een ongelooflijke prestratie zijn als hij hier een medaille pakt. Het parcours is voor mountainbiketermen niet zo zwaar, dus ik heb goede hoop.
18 augustus 2016 14:14
Neem aan dat de mountainbikers dit niet accepteren
18 augustus 2016 14:34
Mountainbiken lijkt mij een sport waarbij de sterkste en beste wint. Als Sagan hier een medaille wint zullen de andere mountainbikers dus vooral naar zichzelf moeten kijken.
18 augustus 2016 14:37
Doen er eigenlijk Nederlanders mee?
18 augustus 2016 14:57
@alig309, Ja, Van Houts bij de mannen en Terpstra bij de vrouwen. Maar de kans dat die een medaille pakken lijkt me nog een stuk kleiner dan bij Sagan. Met hem weet je het maar nooit, hoewel het eigenlijk niet zou moeten kunnen.
18 augustus 2016 15:09
@josi Waarom zou het niet mogen kunnen? Heeft in die discipline in het verleden toch al een en ander getoond?
18 augustus 2016 15:40
Wat blijft het ook een baas. Het zou wat zijn mocht hij hier voor een verassing zorgen. In beeld rijden kunnen we denk ik wel van hem verwachten.
18 augustus 2016 15:51
Zou mooi zijn als hij mee kan doen voor de ere plaatsten, winnen zal verwacht ik niet lukken.
Blijft eigenlijk jammer dat Sagan geen wegrit heeft gereden. Dat Van Avermaet daar kan winnen, dan had Sagan toch ook kunnen meedoen voor de winst. Ik had sagan die laatste afdaling weleens hebben zien maken.
18 augustus 2016 17:48
@koos1: idd, de wegrace was een dikke kans geweest, maar ja, als telt niet.
On: moet hij niet erg achteraan starten? Dan ben je meteen al kansloos.
18 augustus 2016 19:27
Ja moet redelijk achter in starten, heeft dus eigenlijk geen kans. Was hem gegund maar wordt hem niet. Je komt nooit meer bij de kop van de wedstrijd.

Reacties zijn gesloten.