Sagan: “Ik dank alle teams die het werk deden na de Kwaremont”

Door , zondag 26 februari 2017 om 16:45
Sagan: “Ik dank alle teams die het werk deden na de Kwaremont”

foto: Léon van Bon

Peter Sagan bedankte na zijn zege in Kuurne-Brussel-Kuurne de andere ploegen. De wereldkampioen van BORA-hansgrohe sprong op de Oude Kwaremont mee met een favorietengroep, maar had geen ploeggenoten mee. Andere teams deden wel het werk. “Ik wilde ook wel wachten op de massasprint”, erkent hij in het flashinterview.

“Vandaag voelde ik mij goed. Ik dank alle teams, want zij deden al het werk”, lacht de Slowaak. “Zij hadden dan ook meer renners mee. Ik wilde ook wel wachten op de massasprint, maar toen gingen ze aanvallen.”

“Na de eerste passage van de finish gingen ze demarreren, waarna ik in de kopgroep meesprong. Ik was toen wel blij dat zij (Stuyven, Benoot, Trentin en Rowe, red.) goed meewerkten. We gingen met vijf naar de finish en daar was ik blij mee”, aldus Sagan, die met een ferme versnelling de zege naar zich toetrok. “De sprint ging een beetje langzaam, omdat Trentin vroeg aanviel. Toen vielen we stil op 500 meter. Ik dacht: als ik start op 250 meter, dan moet dat goed komen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

bartje 26 februari 2017 om 16:53

En dat kwam ook goed!

Lombarda 26 februari 2017 om 16:58

En hij heeft nog humor ook.
Zijn concullega’s zullen toch wat anders moeten gaan verzinnen om het hem moeilijker te maken.

Theokik 26 februari 2017 om 19:41

Indirecte sneer naar z’n eigen mannen?

jan jansen 26 februari 2017 om 19:49

Prachtige sportman

fringale 27 februari 2017 om 12:40

Ik denk dat we toch stilaan weer het woord “Merckxiaans” uit de kast mogen halen, alhoewel, Sagan vergelijken met iemand die 3 keer tegen de lamp liep en qua uitstraling, nou ja, nog niet aan de knieën komt van Peter De Grote, vind ik dan weer compleet misplaatst. Ik zou hem dan liever met Achilles vergelijken, en zijn ploeg met diens hiel(epees).

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.