Sagan: “Coquard had het meeste geduld”
foto: Sirotti
dinsdag 5 juli 2016 om 18:13

Sagan: “Coquard had het meeste geduld”

Peter Sagan kreeg in Limoges vandaag een aankomst die uitermate geschikt voor hem is, maar de Slowaak kon de verwachtingen niet waarmaken. In het flashinterview zei de wereldkampioen dat hij een fout maakte: “Ik had nog een klein beetje langer moeten wachten.”

Onwetendheid
Sagan werd uiteindelijk derde. “Maar een sprint is ook een soort loterij. Ik startte op hetzelfde moment als Marcel Kittel. Ook voor hem was het nog een lange weg tot aan de streep. Bryan Coquard kwam nog van achteren, omdat hij wachtte en meer geduld had. En daardoor won hij bijna! Maar ik ben blij met de punten en het behoud van mijn gele trui. Voor mij is deze Tour de France tot op heden heel erg mooi, het gaat erg goed. Wat ik van de bergrit van morgen verwacht? Geen idee. Ik heb er nog niet naar gekeken. Dat doe ik vanavond of morgenochtend”, lacht de Tinkoff-renner.

RIDE Magazine
11 Reacties
Sorteer op:
5 juli 2016 18:17
Geen woord over Tinkoff?
5 juli 2016 18:27
Quote:
Sagen werd uiteindelijk 3e


De meest op WF voorkomende typfouten worden tegenwoordig ook in de artikelen meegenomen? ;)
5 juli 2016 20:16
Toch wel uitzonderlijk knap hoe Sagan zich altijd, quasi zonder ploegmaats, weet te plaatsen in dat gewring zodat hij op een deftige plek aan de sprint kan beginnen.
Valt bijna nooit, laat zich nooit insluiten, zit nooit te ver.

Als je dat vergelijkt met renners die een hele ploeg ter beschikking hebben zoals Kittel gisteren of Cavendish vandaag.
5 juli 2016 20:27
Freire kon dat vroeger ook zo goed, wist precies waar hij moest gaan zitten. De strijd om de groene trui is voor de komende jaren beslist helaas :-)

Ben benieuwd of hij de hele eerste week in de top 10 kan blijven eindigen!
5 juli 2016 20:47
Alaphilippe misschien nog een stille uitdager voor het groen ? Er is vast wel een goed ingevoerde puntjesspecialist die dit kan logenstraffen/beamen voor me….
5 juli 2016 21:02
Ik denk dat hij morgen gewoon het geel gaat houden... hij heeft vorig jaar in de Tour of California ook al eens zo idioot goed bergop meegedaan. Morgen misschien zelfs wel de winst weer gewoon. Wat een rare knakker is het toch :)
5 juli 2016 21:02
@Romans Vainsteins: Op basis waarvan? Alaphilippe doet alleen mee op echte heuvels en staat nu al meer dan 100 punten achter.

Als Sagan nog wat punten opraapt in het middengebergte is hij al bijna zeker van het groen. In de massasprints eindigt hij vrijwel altijd top-5. Hagen had een mooie uitdager kunnen zijn als hij niet gevallen was en voor zichzelf mocht rijden, maar helaas.
5 juli 2016 21:17
@Pieter

EBH moet het op elke echte sprint afleggen tegen Sagan, ook heuvel op. Misschien als de ploeg helemaal in zijn dienst gaat rijden heeft hij een kans maar ik zie in hem geen echte concurrent.

Er is momenteel gewoon niemand die kan wat Peter Sagan kan.
5 juli 2016 21:56
Mooi die foto boven dit artikel. Sagan gemoedelijk met de arm om de schouder van de opa van Mathieu......
5 juli 2016 22:56
@Anketieletje: Opa kijkt er bij alsof hij evengoed net in de billen is geknepen door de Grote Deugniet.
6 juli 2016 08:36
Sagan in hoofdrol zou niet misstaan de titel "Jesus christ Superstar" Cyclingopera :)

Wellicht viert Sagan vandaag zijn 2e overwinning door een afwachtende houding vlak voor de meet.

Reacties zijn gesloten.