Sacha Modolo opent Ronde van Kroatië met ritzege

dinsdag 18 april 2017 om 17:13
Sacha Modolo opent Ronde van Kroatië met ritzege

De Ronde van Kroatië is begonnen met een sprintzege voor Sacha Modolo. De Italiaan van UAE Emirates was in Koprivnica overtuigend de snelste. Trek-Segafredo bracht hun sprinter Giacomo Nizzolo in een spreekwoordelijke zetel naar de eindsprint, maar de Italiaan, die vandaag pas aan zijn seizoen is begonnen, kwam overduidelijk snelheid te kort.

Op het relatief vlakke parcours leek een massasprint op voorhand bijna onvermijdelijk. Desondanks kozen vijf renners voor de vroege vlucht; Jannik Steimle, Nikolay Trusov, Gregor Gazvoda, Michael O’Loughlin en Ahmet Akdilek. Zij wisten een voorsprong van enkele minuten te behalen.

Met nog twaalf kilometer te rijden werden ze bijgehaald. Vanaf dat moment deden de teams het kopwerk om beurten. De laatste kilometers namen de renners van Trek-Segafredo voor hun rekening. Echter in de sprint kwam Nizzolo er niet aan te pas. Zijn landgenoot Modolo deed het stukken beter, want in de chaotische sprint was hij iedereen te snel. Martijn Verschoor eindigde namens Novo Nordisk als negende in de rituitslag.

Dit artikel delen:

6 Reacties

123poetertjes 18 april 2017 om 17:21

Lekkere gezellige chaos deze sprint. Marini en Grosu niet voor het eerst samen twee en drie, daar gaat toch wat fout.

Rajovic toptien :)

0
dark-knight 18 april 2017 om 17:25

En dan ook nog eens Canola 7, misschien moeten ze daar toch maar eens een duidelijke keuze gaan maken bij Nippo.

0
denistel 18 april 2017 om 17:28

ach ja wel 3 bij de 1e 7 is ook knap toch.

0
zipp404 18 april 2017 om 21:14

Heel knap van Verschoor. Toch een mooie ploeg om te volgen, als ik me niet vergis, reden alle Novo Nordisk renners Milaan- Sanremo uit. Dit team heeft de laatste jaren echt stappen gezet, goed om te zien.

0
Covadonga 18 april 2017 om 21:46

Minali op 6 en in het ak op 4. Die komt er ook nog wel. Hij heeft zich blijkbaar met tussensprintjes vermoeid.

0
Leukefans 19 april 2017 om 01:16

Dylan Page blijf ik een leuke renner vinden om volgen, zo’n jongen die gestaag aan de weg blijft timmeren en intussen toch al enkele leuke resultaten weet neer te zetten.
Als een komeet naar de top schieten is allemaal leuk en wel, maar renners die elk jaar gestaag hun stapje vooruit zetten, daar kan ik ook van genieten, hopelijk kan Page dat ook!

In dezelfde categorie en hier ook actief; Felix Grosschartner, recent nog knap 18e in Catalonië. Hup hup beide heren!

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone