Ryder Hesjedal: “Rasmussen sprak de waarheid”

maandag 2 juni 2014 om 17:46
ryder hesjedal

foto: Sirotti

Michael Rasmussen spreekt in zijn autobiografie Gele Koorts de waarheid. Dat bekent voormalig Ronde van Italië-winnaar Ryder Hesjedal. In het boek, dat in november vorig jaar verscheen, schrijft de Deen onder andere Hesjedal te hebben geholpen met het gebruiken van verboden middelen. Hesjedal doet zijn uitspraken in een interview met VeloNews.

In oktober vorig jaar bekende Hesjedal verboden middelen te hebben gebruikt, maar sinds de publicatie van Rasmussen’s boek wilde de Canadees niet ingaan op de aantijgingen. Vandaag doorbreekt hij het stilzwijgen: “Hij (Rasmussen, red.) heeft de waarheid gesproken en ik spreek nu mijn waarheid, dat is de enige weg vooruit”, laat Hesjedal weten, die gisteren als negende eindigde in Ronde van Italië. “Als iedereen in de sport nu de waarheid vertelt, zou het beeld van het wielrennen een klein beetje veranderen.”

“Ik heb de keuze gemaakt om wat ik aan het doen was te veranderen en dopingvrij verder te gaan koersen nog voordat ik bij Slipstream Sports (het bedrijf achter de ploeg Garmin-Sharp, red.) kwam. Ik heb me bij het team aangesloten omdat ik geloof in hun missie”, voegt de 33-jarige toe. “Ik ben trots op mezelf om jonge renners en de rest van de wereld te laten zien dat het mogelijk is om het op een eerlijke manier te doen. Jonge renners worden tegenwoordig niet meer geconfronteerd met de keuzes die ik moest maken. En dat betekent voor mij het meeste.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair