Ryder Hesjedal: ”Aanloop naar Giro was perfect”

zondag 28 april 2013 om 23:49

Hesjedal

foto: Sirotti

Voor Ryder Hesjedal staat de Girostart van komende zaterdag in Napels al maandenlang met rood omcirkeld. De Canadees van Garmin-Sharp schreef de Italiaanse ronde vorig seizoen verrassend op zijn naam en wil zichzelf maar wat graag opvolgen. Dat dit met een zeer sterk deelnemersveld niet evident is maakt zijn ambitie er niet minder op, zo meldt Hesjedal aan Cyclingnews.

”Mijn voorbereiding was nagenoeg perfect”, valt de boomlange coureur met de deur in huis. ”Ik ben twee kilo lichter dan vorig jaar en sta er in alle opzichten beter voor dan toen. Het zal moeilijk worden om te winnen, maar ik geef mezelf een goede kans en dat is het belangrijkste. Het zou geweldig zijn mocht ik nog eens als eindwinnaar op het podium staan.”

”Met Wiggins en Nibali aan het vertrek heb ik allerminst een favorietenrol”, weet Hesjedal. ”Ik neem die mediaprognoses echter niet zo serieus. Liever ga ik uit van mijn eigen mogelijkheden en beschouw ik deze zware wedstrijd als een uitdaging.”

”Het is heel goed mogelijk dat ik niet win en toch een betere prestatie lever dan vorig jaar”, doelt Hesjedal nog maar eens op de moordende concurrentie. ”Het zal hoe dan ook een slijtageslag worden waarin de slotfase wederom beslissend zal zijn. Ik heb aangetoond dat ik boven mezelf uit kan stijgen in de derde week van een zware ronde.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair