Ryan Roth wint eerste profeditie Winston Salem Cycling Classic

Ryan Roth wint eerste profeditie Winston Salem Cycling Classic

foto: Sirotti

maandag 30 mei 2016 om 23:44

De Winston Salem Cycling Classic is gewonnen door Ryan Roth. De Canadese renner van Silber was de snelste in een sprint van een kopgroep. Eric Marcotte (Jamis) eindigde op een banddikte achterstand als tweede. Evan Huffman (Rally) vervolledigde het podium in de Amerikaanse eendagskoers.

Voor de voormalig Canadees kampioen op de weg is het zijn derde profzege. Naast het nationaal kampioenschap wist Roth in 2012 al eens Tro Bro Léon te winnen. De Winston Salem Classic is sinds dit jaar een 1.1-koers op de kalender de UCI. Afgelopen seizoen ging de winst naar Toms Skujins.

Afgelopen week werd het Amerikaans kampioenschap wielrennen nog verreden in en om Winston Salem, North Carolina. Greg Daniel van Axeon Hagens Berman ging daar bij de elite mannen met de Stars and Stripes lopen.

Dit artikel delen:

5 Reacties

petoi 30 mei 2016 om 23:53

Prof? Startveld was amper beter dan andere jaren? Beetje random typering blijf ik dat vinden.

Cyclingbruh 30 mei 2016 om 23:53

Roth, al een hele tijd niks meer van gehoord. Mooi dat die weer is een prestatie neerzet! :)

Cyclingbruh 30 mei 2016 om 23:54

@petoi

Inderdaad raar. Een label van 1.1 erop plakken en dat is het. Beetje jammer altijd.

Dolfy 31 mei 2016 om 00:12

Prachtige wedstrijd weer.. Het startveld was wel inderdaad vergelijkbaar een beetje met vorig jaar, al waren er toen ook wat club/amateurteams aanwezig.

Verweggistan 31 mei 2016 om 08:23

Ik denk dat ze hoopten dat als ze deze koers dit jaar .1 maakten, zo vlak na het Amerikaans kampioenschap, dat ook de grote teams een afvaardiging zouden sturen (BMC en Cannondale)

Headlines

Materiaalzone

Populair