Bassetti boekt zege in Winston Salem Cycling Classic na late uitval

dinsdag 29 mei 2018 om 08:46
Bassetti boekt zege in Winston Salem Cycling Classic na late uitval

foto: Sirotti

De Amerikaan Sam Bassetti heeft de Winston Salem Cycling Classic op zijn naam geschreven. De renner van Elevate-KHS demarreerde in de slotkilometer van zijn vluchtgenoten en hield op de streep genoeg marge over om het zegegebaar te maken. Tweede werd de Amerikaan Colin Joyce voor de Zwitser Fabian Lienhard.

Door de stad Winstom-Salem in North Carolina werd maandagavond Nederlandse tijd de Winston Salem Cycling Classic gereden. Deze UCI 1.1-koers ging over dertien lokale omlopen met daarin telkens een aantal heuvels, die in de finale zwaar genoeg bleken te zijn om het verschil te maken.

Rally Cycling en Medellin waren tijdens de koers erg actief om hun kopmannen Robin Carpenter, de winnaar van vorig jaar, en Jonathan Klever Caicedo, één van de favorieten van dit jaar, in gunstige positie de finale in te brengen. Zij konden het echter niet voorkomen dat vier renners in de laatste omloop wegreden uit het peloton.

Bassetti, Joyce, Lienhard en Milan vonden elkaar en mochten onderling uit gaan vechten wie in Winston-Salem het zegegebaar mocht maken. Bassetti wilde het niet op een sprint uit laten draaien en demarreerde met een nauwkeurig geplaatste aanval in de slotkilometer, waardoor de 27-jarige Amerikaan de grootste overwinning uit zijn carrière boekte.

Dit artikel delen:

1 Reactie

Mwielerfan 29 mei 2018 om 09:31

Go mancebo

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair