Ryan Kamp(ioen) bij NK veldrijden voor beloften

zondag 13 januari 2019 om 16:09
Ryan Kamp(ioen) bij NK veldrijden voor beloften

foto: Cor Vos

Ryan Kamp heeft tijdens het NK veldrijden in Huijbergen de titel gepakt bij de beloften, die gelijktijdig met de elite-mannen hun koers reden. Kamp pakte al vroeg in de koers de leiding en kwam uiteindelijk met een comfortabele voorsprong als eerste over de finish. Roel van der Steegen eindigde op de tweede plaats, terwijl Kyle Agterberg derde werd.

Kamp gaf na afloop toe dat hij niet echt een goede seizoensstart had, maar dat hij vervolgens goed terugkwam van zijn trainingskamp en dat toen ook de vorm en de uitslagen begonnen te komen. In Huijbergen lagen de loopstroken hem goed en daar kon hij dan ook het verschil maken. “Hopen op deze titel doe je altijd, maar verwachten niet natuurlijk”, zei hij na afloop.

Omdat hij al vroeg alleen kwam te rijden, haakte hij onderweg zijn karretje aan bij David van der Poel – de beloften reden immers met de elite-mannen hun wedstrijd. “Op een gegeven moment ging het zelfs even te langzaam, dus heb ik ook nog even overgenomen.”

Hij was er dan ook tevreden mee dat hij goed standhield tussen de elite. “Dat is fantastisch natuurlijk. Het geeft aan dat het niveau van de Nederlandse beloften heel hoog ligt. Daarom rijden we ook mooie uitslagen in internationale wedstrijden, dus dat is gewoon heel mooi.”

foto: Cor Vos

Nederlands kampioenschap veldrijden 2019
Uitslag belofte-mannen
flag-nr1 flag-nl Ryan Kamp
flag-nr2 flag-nl Roel van der Stegen op 43s
flag-nr3 flag-nl Kyle Agterberg op 1m16s
4. flag-nl Maik van der Heijden op 1m27s
5. flag-nl Tim van Dijke op 1m30s
6. flag-nl Mees Hendrikx op 2m33s
7. flag-nl Bart Artz op 2m35s
8. flag-nl Mart Muskens op 3m38s

Dit artikel delen:

2 Reacties

platteprijs 13 januari 2019 om 17:54

Edit redactie: Aangepast

0
Baik-Baik 13 januari 2019 om 20:13

Knap van deze eerstejaars belofte. Deed Jens Dekker niet mee?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone