Ryan Kamp kroont zich tot Europees beloftekampioen in eigen land

zaterdag 7 november 2020 om 13:23
Ryan Kamp kroont zich tot Europees beloftekampioen in eigen land

foto: Cor Vos

Ryan Kamp heeft de Europese beloftetitel gegrepen in het Nederlandse Rosmalen. De thuisrijder bleef het Britse duo Thomas Mein-Cameron Mason voor.

Geen Belgische beloftenselectie vandaag op het EK in Rosmalen, waardoor de Nederlandse overheersing in eigen land nog wat groter werd. Na een ronde zagen we met Pim Ronhaar, Ryan Kamp, Tim van Dijke en Kyle Agterberg maar liefst vier oranjehemden in de spits van de koers, geflankeerd door de Britten Thomas Mein en Cameron Mason.

Aan het einde van de openingsronde trachtte Mein, in het dagelijkse leven een pion van de Tormans-ploeg, de Nederlandse equipe een eerste maal onder druk te zetten. Alleen Van Dijke vloog bij die aanval overboord.

Ronhaar leidt aanval Kamp in
Het oranje ensemble counterde na een lange aftastingsfase sterk met een aanval van Ronhaar en Kamp. De twee dropten na pakweg twintig minuten koers een eerste bommetje. Vooral Kamp leek de sterke man vooraan, en dat beeld werd een rondje later ook bevestigd. Ronhaar kreeg een klop van de hamer en dus zagen we met Kamp plots een eenzame leider.

Kamp was de afgelopen weken natuurlijk al sterk op dreef bij de profs, met een zesde plaats in de Superprestigewedstrijd in Gieten en een negende in de Koppenbergcross. Het mag dus geen verrassing zijn dat de wereldkampioen bij de beloften iedereen hier zomaar uit het wiel reed. Zijn voorsprong bleef in het tweede wedstrijddeel stabiel rond de vijftien seconden op het duo Mein-Mason.

Na de wereldtitel vorig jaar in Dübendorf is het de tweede grote winst in de U23-categorie voor de nog altijd maar 19-jarige renner van Pauwels Sauzen-Bingoal. Kamp vierde zijn Europese titel door zijn Ridley-fiets vlak na de finish omhoog te hijsen.

Europees kampioenschap veldrijden 2020
Uitslag heren beloften

1. flag-nl Ryan Kamp
2. flag-gb Thomas Mein
3. flag-gb Cameron Mason
4. flag-nl Kyle Agterberg
5. flag-nl Pim Ronhaar
6. flag-nl Tim van Dijke
7. flag-nl Mees Hendrickx
8. flag-ch Loris Rouiller
9. flag-it Filippo Fontana
10. flag-it Federico Ceolin

Dit artikel delen:

9 Reacties

Dolfy 7 november 2020 om 13:34

Snel parkoers. Alberte de opvallendste naam vooraan in het begin, maar die had zich helemaal opgeblazen, niet de finish gehaald. Kamp wachtte lang, maar eenmaal op gang was het gat geslagen. Mein en Mason de beste van de rest. Had iets meer tegenstand van Fontana en Rouiller verwacht, die kwamen helemaal niet voor in het verhaal.

0
Romāns Vainšteins 7 november 2020 om 13:48

Huh? Europees kampioen ben je toch ook buiten Nederland?

0
Silent Hill 7 november 2020 om 13:50

Ook geen Franse selectie ? Benoist zou je hoog verwachten.

0
josemanuelfuente 7 november 2020 om 13:52

Geen enkele Belg?

0
largegnolls 7 november 2020 om 14:29

Dit vond ik ook verrassend. Ik volg deze categorie helemaal niet, maar geen Belg in de top 10 is vast een gigantische bijzondere situatie.

0
Silent Hill 7 november 2020 om 14:37

Scorebordjournalistiek heet zoiets.

0
Niels Bastiaens 7 november 2020 om 15:03

De Belgische beloften (en junioren) waren hier niet aanwezig, zoals ik ook in het verslag heb geschreven ;). Meer info: https://www.wielerflits.be/nieuws/belgie-stuurt-geen-beloften-en-junioren-naar-ek-veldrijden-in-rosmalen/

0
Massimo Bataille 7 november 2020 om 17:16

Wegens de corona-‘zever’ is enkel prof sport nog toegelaten in Belgie.
Dus de jeugd mag ook niet meer sporten.
Wat op nationaal vlak natuurlijk te begrijpen is, maar toch beetje jammer dat er op dit niveau gewoon niet mag gecrosst worden.
Is dan net over de grens en gasten die dan 1 jaarje ouder zijn (of iets eerder een profcontract hebben gekregen) mogen dan wel meerijden.

0
sooike 8 november 2020 om 09:01

Verbazing over de afwezigheid van de Belgen ? Volg het nieuws van drie dagen geleden !!

0

Headlines

Populair

Materiaalzone