Ryan Kamp kan leven met tweede plek: “Ik ben blij voor Pim”

zaterdag 30 januari 2021 om 16:43
Video

Ryan Kamp zag zijn landgenoot Pim Ronhaar wereldkampioen worden, maar kon daar zeker mee leven. “Ik voel me blij en ben blij voor Pim”, zegt hij voor de camera van WielerFlits.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“De teleurstelling is dan ook niet zo groot. Deze tweede plaats was het hoogst haalbare vandaag. De eerste helft van de koers was niet goed. Ik had een verkrampt gevoel en niks ging soepel. Daarna sloeg mijn motor aan, maar toen was het al te laat”, blikt hij terug. “Ik geloofde er nog wel lang in. Totdat ik op de trap uitgleed dacht ik dat het erin zat. Ik ben blij voor Nederland. Dit behoort tot de mooiste scenario’s.”

De grote vraag is nu: blijft Kamp volgend jaar nog belofte nu hij geen wereldkampioen meer is? “Binnenkort is daar meer duidelijkheid over. Vandaag heeft in ieder geval een grote rol gespeeld bij de beslissing die ik heb gemaakt.”


Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

3 Reacties

Murcia 30 januari 2021 om 18:44

Was ook oprecht blij voor Pim wat mooi is om te zien. Verder viel op hoe lang het duurde voor hij een beetje fatsoenlijk door het zand kon rijden. Dat was bizar slecht de eerste rondes. Wel een krachtpatser en iemand die de komende jaren mag bewijzen de overstap naar de elite goed te verteren. Met hem Ronhaar, Hendrikx en ook van Dijke zit er echt wel een aanvulling voor de nederlandse mannen aan te komen.

0
HoofdIsVrij 30 januari 2021 om 19:20

Ik zie eigenlijk Van Dijke en Hendrikx niet ver komen. Niveau Godrie/Wouters.

0
SnellePelle 30 januari 2021 om 19:27

Alles wat op meer als een minuut zit komt er niet. Dat zijn er niet veel dus.

Zelfs Vandenbosch stagneert.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone