Rugklachten blijven Kelderman hinderen
foto: Sirotti
maandag 13 juli 2015 om 17:37

Rugklachten blijven Kelderman hinderen

Wilco Kelderman blijft last ondervinden van zijn rug. De jongeling van LottoNL-Jumbo kwam in de eerste Tourweek meermaals ten val en heeft sindsdien last van zijn rug. “Ik moet maar niet te veel terugdenken aan wat er is gebeurd, want anders word ik er nog depressief van”, zegt Kelderman tegen het AD.

“Die rug wil maar niet, al lijkt het de laatste dagen wat beter te gaan. Het voelt heel stijf aan, vooral wanneer ik ’s morgens opsta heb ik het idee dat ik door mijn hele lijf superveel spierpijn heb. Ik hoop dat het de komende dagen verbetert, want zoals de rug momenteel is, vraag ik me af of er wel mee valt te klimmen. Er komt zoveel druk op te staan, dat het nauwelijks is vol te houden. Ik wil er niet aan denken, maar als het zo slecht blijft, moet ik er misschien toch een punt achter zetten.”

De 24-jarig renner begon in Utrecht samen met Robert Gesink als kopman aan de Tour. Na het openingsweekend waren de kansen van Kelderman op een goed klassement gevlogen door meerdere valpartijen waarin hij betrokken raakte. Sindsdien beleeft hij de wedstrijd vanuit de achterkant van het peloton. “Ik heb het steeds laten lopen, waardoor ik achterin het peloton belandde. Zo kon ik eens zien hoe het er daar aan toe gaat. Eerlijk gezegd snap ik niet zo goed dat er renners zijn die daar altijd willen rijden. Je komt natuurlijk ook de andere jongens tegen die wat mankeren. Elke dag vragen we elkaar hoe het met de blessures staat. Dat is een keer nog wel leuk, maar ik krijg er wel het gevoel dat ik voor spek en bonen meedoe. Dat wil ik niet te lang meemaken.”

RIDE Magazine
51 Reacties
Sorteer op:
13 juli 2015 17:42
Neem een voorbeeld aan Matthews en Hansen, die hebben ook pijn.
13 juli 2015 17:43
Hopelijk word het beter, anders lijkt me het verstandig om op de Vuelta te richten
13 juli 2015 17:43
Hij verlangt eigenlijk naar ons begrip en fiat.
Best. Wilco, tis zeer vet balen dat je niet eens aan bergritten toekwam, maar je mag je nummer gaan inleveren.
13 juli 2015 17:43
"Dat is een keer nog wel leuk, maar ik krijg er wel het gevoel dat ik voor spek en bonen meedoe. Dat wil ik niet te lang meemaken.”

Helaas, Wilco, rijdt je hier niet voor jezelf maar voor je teamgenoot. Dan lijkt het me dat je (net als de andere gekwetsten) voor je kopman in de tour blijft en doet wat je kunt. Als dat dan betekend dat je niet bij de eerste 100 naar boven kunt, dan moet je maar op het vlakke je werk gaan doen.
13 juli 2015 17:44
Zoals al eerder gezegd kan hij beter er mee stoppen en zich richten op de Vuelta. Daar kan hij een prima resultaat halen als hij zich nu laat behandelen ipv zichzelf over de kling te jagen in loodzware bergetappes. Nergens voor nodig om dit soort gezondheidsrisico's te nemen.
13 juli 2015 17:46
Dit is een nieuwe ervaring voor Wilco waar hij het duidelijk mentaal lastig mee heeft. Aan de ploegleiding of ze dit doorzetten vanwege het mentale leereffect, maar als hij in deze mentale toestand morgen de bergen in moet, vrees ik met grote vreeze...
13 juli 2015 17:47
Wat een sobere verhalen op de eerste rustdag zeg
13 juli 2015 17:53
Ik denk dat het inderdaad een goede leerschool zou zijn voor Wilco, en goed voor de onderlinge banden in het team als Wilco blijft, zijn pijn verbijt en zijn ballen afdraait voor Gesink.
Daar wordt hij alleen maar sterker van (mentaal dan toch zeker) en dat maakt het ook makkelijker voor Robert om in de toekomst voor Wilco zich naar de kloten te fietsen.
13 juli 2015 17:59
Wilco denkt een beetje teveel aan zichzelf. Snap dat hij pijn heeft, alleen kan beter Gesink helpen dan achterin hangen.
13 juli 2015 18:05
Ik begrijp sommige van de bovenstaande opmerkingen niet helemaal. Als Kelderman te veel pijn in zijn rug heeft om behoorlijk te kunnen klimmen, zal hij bijzonder weinig voor Gesink kunnen betekenen. Wat mij betreft kan hij dan beter afstappen, goed herstellen en fris aan de Vuelta beginnen.
13 juli 2015 18:07
Hoe kan Kelderman Gesink nu helpen als hij zulke rugklachten heeft? Kijken hoe hij morgen die beklimming verteert, en als het niet gaat afstappen. Als hij niet kan klimmen met zijn blessure kan hij toch ook Gesink niet helpen? Beetje kortzichtige reacties hier weer.
13 juli 2015 18:07
pfffff….. wat een pedante reacties hier zeg van Jerteg, Pirazzi, Dekker etc etc. Allemaal met het vingertje: Wilco moet meer pijn! Wilco moet meer pijn! Ballen eraf draaien! Je vraagt je soms af om welke diep-psychologische redenen mensen wielerfan worden. Of liever: laten we daar maar niet teveel aan denken….

@ciclismo +1
13 juli 2015 18:09
Ik vraag me serieus af wanneer dit interview in het AD (overgenomen uit het Nieuwsblad) vandaag is afgenomen. In het interview heeft hij het over de laatste 3 etappes waarin hij achterin reed en niet over de TTT. Ook staat dit haaks op zijn reactie van gisteren bij de NOS, waarin hij alweer een stuk positiever was... dus afwachten maar
13 juli 2015 18:12
Ik begrijp dat Tankink, ten Dam, Matthews, Vansummeren etc. etc. ook maar naar huis moeten? Het lijkt me dat er geen gezondheidsrisico's zijn, anders had de dokter de renners reeds naar huis gestuurd lijkt me.
13 juli 2015 18:19
@Dekker
Als Kelderman teveel last blijft houden, is hij helemaal niet van waarde voor Gesink en kan hij beter thuis herstellen.

@pirazzi
De ene blessure is de andere niet en Matthews en Hansen hoeven geen berg op te knallen voor een kopman.
13 juli 2015 18:20
In een interview op NPO radio 1 zojuist klonk hij toch echt een stuk opgewekter.
13 juli 2015 18:23
Afstappen en lekker op de Vuelta richten. Teveel renners blijven maar doorrijden, terwijl ze met hun fysieke conditie toch niks meer klaar kunnen maken. In de Tour moet je 100% zijn, anders rijd je maar als opvulling mee.
13 juli 2015 18:25
Klopt dat filmpje op de nos site geeft die aan dat het stukken beter gaat.
13 juli 2015 18:26
Mocht hij nu nog last hebben. Stuur die jongen lekker naar huis want hij is dan toch geen toegevoegde waarde meer. Een goede Wilco stond waarschijnlijk nu top 10.
13 juli 2015 18:27
Dit is bullshit, zoals anderen ook al opmerken, net op radio 1 een heel ander verhaal. Hij heeft nog last, weet niet hoe de rug zich houdt in de bergen, maar hij was redelijk positief.
13 juli 2015 18:33
Volgens jaar nieuwe tour, nieuwe kansen. Hij en tlj kunnen zich nu beter op Vuelta richten. Geldt ook voor lts overigens
13 juli 2015 18:40
Morgen proberen. Lukt het niet, probeer te finishen en stap volgende etappe niet meer op. Het voordeel is morgen dat er maar 1 topklim in zit.
13 juli 2015 18:42
Dat het ad met oud nieuws komt oke.. Maar wielerflits zou beter moeten weten. Zijn laatste interviews zijn namelijk een stuk positiever
13 juli 2015 18:53
Afstappen en richten op de Vuelta! Dan hebben we nog een NL klassementsrenner om op te verheugen. Als het mentaal niet wil tja... dan wordt het heel erg lastig.
13 juli 2015 18:56
Hoe jammer het ook is, maar als z'n rugklachten niet overgaan lijkt het toch beter om af te stappen en dan te herstellen richting de Vuelta.
Kelderman is geen renner die in de bus moet gaan zitten en hopen op herstel.

Reacties zijn gesloten.