Rucphen staat klaar voor NK veldrijden: “Voorlopig breken we het parcours niet af”

zondag 19 december 2021 om 11:11
Rucphen staat klaar voor NK veldrijden: “Voorlopig breken we het parcours niet af”

foto: Cor Vos

De KNWU is op zoek naar een alternatieve locatie voor het NK veldrijden, na het eerdere afhaken van Zaltbommel. Vanwege de verlengde coronamaatregelen is een streep gezet door het evenement in Zaltbommel, maar Rucphen staat klaar om het NK over te nemen. Dat laat Kees Kools, voorzitter van de cross in Rucphen, weten in gesprek met BN DeStem.

Tot en met 14 januari 2022 gelden strenge coronamaatregelen in Nederland. Een van de beperkingen is dat er geen publiek welkom is bij sportwedstrijden. Stichting Cyclocross Zaltbommel kwam uiteindelijk tot de conclusie dat het NK veldrijden voor het tweede jaar op rij niet door kan gaan in Zaltbommel. Er is door de KNWU echter nog geen definitieve streep gezet door het NK veldrijden 2022. De wielerbond is op zoek naar een alternatieve locatie.

De KNWU is in zijn zoektocht uitgekomen bij Rucphen, dat wel oren heeft naar het NK veldrijden in het weekeinde van 8 en 9 januari 2022. Twee jaar geleden werd er al eens een NK veldrijden georganiseerd op het terrein in de Binnentuin van Rupchen. Het is zeker nog niet in kannen en kruiken, maar Rucphen is bereid om de organisatie van het NK veldrijden over te nemen, nu Zaltbommel noodgedwongen is afgehaakt.

Overleg op maandag? 
Rucphen was zaterdag nog het decor van een Wereldbeker veldrijden bij de elitevrouwen en mannen. “Voorlopig breken we het parcours van de Wereldbeker nog niet af”, zegt voorzitter Kools. Volgens Kools is het, gezien de vakantieperiode, geen probleem om de omloop en bijbehorende entourage nog drie weken intact te laten tot een (eventuele) NK veldrijden in de Noord-Brabantse gemeente.

Ad van Grootel, veldritcoördinator bij de KNWU, houdt echter nog een slag om de arm. “Eerst moet duidelijk zijn of het NK onder de nieuwe maatregelen wel door kan gaan.” Als dat het geval is, volgt maandag een overleg met alle betrokken partijen en wordt de knoop doorgehakt. Het kabinet besloot zaterdag de huidige coronamaatregelen te verzwaren, al is er nog wel ruimte om professionele sportwedstrijden zonder publiek te laten plaatsvinden.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Fast Freddy 19 december 2021 om 11:22

Klasse van de organisatie dat ze hun nek uitsteken. Hoop dat het doorgaat. U23 meteen mee laten doen in dezelfde wedstrijd. Of is dat altijd al zo??

0
Tuubke 19 december 2021 om 11:38

Wel zo efficiënt, deze oplossing. En het kan nóg efficiënter: die vrouwenwedstrijd van gisteren zag er al uit als een NK, dus die hoeven ze niet eens over te doen.

0
Rondje 25 19 december 2021 om 11:53

Goed initiatief. Maar eerlijk gezegd vind ik het geen NK waardig.
Ik vond het gisteren één van de minste crossen tot nu toe.
Klein stukje zand, klein stukje schuine kant en een klein hellinkje. Dat was het wel.

0
xistnc 19 december 2021 om 11:59

Zelfs als kijker werd ik duizelig van al dat gedraai en geslinger. Ik zou niet gek opkijken als er renners vanochtend met nekklachten zijn opgestaan.

0
Wheely 19 december 2021 om 12:07

Er ligt notabene een skiheuvel naast het parcours!

Ik vond het trouwens wel een hele leuke cross, zowel bij de dames als de heren maar op een kampioenschap snap ik dat mensen wat spektakel in het parcours willen zien.

0
platteprijs 19 december 2021 om 12:47

Je kunt vinden wat je wilt van het parcours, maar je moet blij zijn dat een organisatie het aandurft.

0
Arie den Blanken 19 december 2021 om 14:53

Inderdaad Platteprijs. Ergerlijk. Is er een kansje in deze klote situatie dat er een NK kan plaats vinden en dan beginnen te zeuren over de aard van het parkoers.

0
Rondje 25 19 december 2021 om 20:34

@Arie den Blanken en @ platteprijs. Ho, ho, ik geef toch ook aan dat het een goed initiatief is. Het is alleen geen NK waardig parcours. Meer niet. Want het is gewoon heel matig. Dat mag toch gerust gezegd worden.
Als jullie dat zeuren noemen. Sorry dan! Ik geef gewoon een mening over het parcours.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone