Ruben Guerreiro breekt sleutelbeen bij crash in Dauphiné

woensdag 12 juni 2019 om 09:38
Ruben Guerreiro breekt sleutelbeen bij crash in Dauphiné

Ruben Guerreiro - foto: Cor Vos

Bij zijn valpartij in de derde etappe van het Critérium du Dauphiné heeft Ruben Guerreiro zijn rechtersleutelbeen gebroken. Dit laat zijn werkgever Katusha Alpecin weten.

De Portugees kwam ten val op weg naar finishplaats Riom na een onverwacht manoeuvre van viervoudig Tourwinnaar Chris Froome. Na afloop bood de Brit van Team Ineos zijn verontschuldigingen aan bij de Zwitserse WorldTour-formatie, zo meldt Het Nieuwsblad.

Na de klapper stapte Guerreiro niet meer op de fiets. In het ziekenhuis werd vervolgens de sleutelbeenbreuk vastgesteld. Guerreiro zal in België worden geopereerd aan zijn kwetsuur. Het is nog onbekend hoe lang de 24-jarige Portugees uit de roulatie is.

Dit artikel delen:

7 Reacties

west 12 juni 2019 om 10:09

Op deze manier moeten ze straks Spilak nog weer eens meenemen naar een grote ronde…

Sunrider 12 juni 2019 om 10:30

Hier zou een fikse sanctie voor Froome niet misstaan UCI, toch zeker CHF50,-!

Jan Blokland 12 juni 2019 om 11:14

Als dit bij de finish was gebeurd zou hij (Froome) een DQ krijgen. Nu gebeurd er niets. Maar ben het volledig met je eens.

Tonydepony 12 juni 2019 om 10:50

Toch wel grappig dat katusha een Zwitserse ploeg is aangezien Hollenstein de enige zwitser is. Erg zwakke ploeg voor de tour vrees ik…

Dolledriesoldebroek 12 juni 2019 om 11:13

Heeft verder niks met de val te maken, maar had ook beter bij trek kunnen blijven. Ging steeds een stapje beter rijden daar, maar gaat bij katusha alleen maar stapjes terug.

Jan Blokland 12 juni 2019 om 11:16

Bij Katusha wordt niemand beter. Kijk maar naar Kittel, Kristoff, Zakarin, T. Martin.

Mr10B 12 juni 2019 om 15:27

Inderdaad. Zakarin is duidelijk minder dan in zijn tijd bij RusVelo. Bij RusVelo won hij tenminste nog de Ronde van Azerbaidjan. Daarna bij Katusha is het hard bergaf gegaan. Met een overwinning van de Ronde van Romandië, Etappe's in de Tour én Giro, top -5 Giro, Top -10 Tour. Erg matig allemaal.

Ook Nils Politt had beter bij zijn CT kunnen blijven, totaal geen progressie in de stal van Katusha gemaakt.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair