Roze droom Vervaeke komt niet uit: “Ik kan mezelf niks verwijten”

donderdag 13 mei 2021 om 20:14
Roze droom Vervaeke komt niet uit: “Ik kan mezelf niks verwijten”

foto: Cor Vos

Louis Vervaeke hoopte vandaag de roze trui over te nemen van Alessandro De Marchi. Het zag er even heel goed uit toen de Italiaan van Israel Start-Up Nation moest lossen, maar het was uiteindelijk Attila Valter die het felbegeerde kleinood wist te veroveren.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

Vervaeke kwam vandaag als 22ste over de streep, op 53 seconden van Valter, en dit bleek niet genoeg om de roze trui over te nemen. De 27-jarige Vervaeke staat nu vijfde in het klassement op slechts 25 tellen van de nieuwe Hongaarse leider. “Het was vandaag een speciale dag”, liet de Belg van Alpecin-Fenix na afloop van de zesde etappe weten.

“Ik was verbaasd dat De Marchi er op een gegeven moment in een keer afschoot. Dat gaf me wel even vleugels, maar in de afdaling had ik het heel erg snel erg koud. Mijn eerste gedachte was om niet volledig onderkoeld te raken. Helaas lukte het me echter niet meer om extra kleren aan te doen, aangezien ik zo bevroren was. Ik kon niks meer over mijn armen trekken.”

“Ik denk dat ik daarom, in combinatie met het niet goed meer kunnen eten, te kort kom op de slotklim. Ik kan mezelf echter niks verwijten, want iedereen heeft te maken met dezelfde omstandigheden. Ik kom dus gewoon net iets te kort. Het zijn maar een paar seconden, maar het is wat het is”, concludeert Vervaeke.

Dit artikel delen:

4 Reacties

Aerosolo 13 mei 2021 om 20:22

Waarom kon hij niets meer eten? Last van zijn buik in de kou of kon hij een gelletje niet meer open krijgen? Dat laatste zou suf zijn om roze te verliezen.

0
pirazzi 13 mei 2021 om 21:13

Toch de beste Belg na Evenepoel.

0
FritsvanHoefelen 13 mei 2021 om 23:26

Derde in het klassement van Belleghem

0
Titaantje 13 mei 2021 om 21:28

Ik vind dat hij een complimet verdiend. Na een goede doorbraak als jonge renner in 16 en 17 en een matige 18-19 hadden velen hem afgeschreven. Vandaag gewoon 22e als klimmer in een Giro peloton. Nee, het is niet de nieuwe Jurgen vdB of iemand met top 10 grote ronde talent, maar hij laat wel zien dat hij een btrouwbare klimmer kan zijn en dat hij zijn waarde heeft in een ploeg. Hopelijk kan hij dit niveau vasthouden.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone