Roy Eefting begint Topcompetitie met winst in Omloop der Kempen

zondag 4 juli 2021 om 16:19
Roy Eefting begint Topcompetitie met winst in Omloop der Kempen

foto: Cor Vos (archief)

Roy Eefting heeft de eerste wedstrijd van de Schwalbe Topcompetitie 2021 gewonnen. De renner van WV De Kannibaal, die we vooral kennen als baanrenner, was na een attractieve en regenachtige Omloop der Kempen de beste in een massasprint. Bovendien is Eefting de eerste leider in de Topcompetitie.

Na een onrustige openingsfase met diverse aanvalspogingen wist een kopgroep met zeventien renners weg te rijden. Alle grote ploegen hadden pionnen mee van voren, waardoor de achtervolging moest komen van Home Solutions, een Belgische clubploeg. De kopgroep kreeg ruim twee minuten cadeau. Door de regenval in de regio Veldhoven was het peloton een groot slagveld.

Dat had ook zijn uitwerking in de kopgroep. Hartthijs de Vries, Rens Tulner en Jasper de Laat wisten zich in volle finale los te weken van de rest. De onderlinge verschillen waren echter klein. Rick Ottema wist bijvoorbeeld in de slotkilometers nog de oversteek te maken, al volgde het peloton op slechts tien seconden van de vier koplopers.

Het peloton stelde alles in het werk om er een massasprint van te maken en dat lukte ook: Roy Eefting bleek uiteindelijk de snelste in de natte straten van Veldhoven. Coen Vermeltfoort (VolkerWessels) en Jules Hesters (BEAT Cycling) eindigden als tweede en derde.

Dit artikel delen:

3 Reacties

VespavanBern 4 juli 2021 om 16:26

Bizarre finishstrook. Bij het begin beginnen jongens….

0
De Cabybara van de Conradkade 4 juli 2021 om 18:56

Zou het contract bij BEAT al klaarliggen?

0
storm-biker 5 juli 2021 om 07:02

Eefting rijdt al voor een buitenlandse continental ploeg, maar komt hier uit voor z’n club omdat z’n ploeg hier niet aan de start staat.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone