Roy Curvers (39) sluit carrière af in Parijs-Tours

vrijdag 11 oktober 2019 om 14:03
Roy Curvers (39) sluit carrière af in Parijs-Tours

foto: Cor Vos

Roy Curvers hangt na een profcarrière van twaalf jaar zijn fiets aan de wilgen na Parijs-Tours. De 39-jarige coureur blijft wel actief bij Sunweb: Curvers gaat aan de slag als coach.

“Natuurlijk vind ik het jammerlijk om mijn carrière af te moeten sluiten, maar ik ben blij dat ik voor Sunweb werkzaamheden kan blijven verrichten in de wielerwereld”, vertelt de Nederlander. “Samen met hen heb ik heel veel mooie momenten beleefd, zoals de winst van een grote ronde of een monument.”

Zo maakte Curvers deel uit van het team dat John Degenkolb naar winst in Parijs-Roubaix en Milaan-San Remo loodste en zag hij ploegmaat Tom Dumoulin naar de eindzege rijden in de Giro d’Italia, hoewel hij geen deel uitmaakte van de – toen nog – negen renners tellende selectie in de grote ronde. Individueel boekte de coureur succes in Halle Ingooigem (2011).

Coach
“Toen ik besloot om te stoppen, zijn we samen met een nieuwe uitdaging gekomen. Ik kijk er erg naar uit om mijn tijd als coach met het team te beginnen en om de jonge renners in hun carrière te zien verbeteren”, kijkt Curvers met veel enthousiasme vooruit naar de toekomst.

Iwan Spekenbrink is tevreden met de toevoeging van Curvers aan zijn staf. “We zijn erg blij om met hem verder te kunnen werken. Roy was een van onze sleutelfiguren in de sprinttrein. We kijken er naar uit om met de sprinttrein weer op dat niveau te komen. Roys inzicht en ervaring is van onschatbare waarde in het trainen van jonge renners”, sluit hij af. “We zijn dankbaar voor Roys harde werk en toewijding de afgelopen jaren.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

freirefreire 11 oktober 2019 om 14:37

Een echte doorgewinterde Skil/Shimano/Argos/Giant/Alpecin/Sunwebman. Heeft alles bij die ploeg meegemaakt, reed er al toen de ploeg nog grotendeels Frans en Japans was. Mooi dat er voor zo’n ‘clubicoon’ plaats blijft in de organisatie. Zo iemand geeft toch een beetje continuïteit, en het gevoel dat wielerequipes clubs zijn met een hart in plaats van commerciële ploegen.

0
Simon1 11 oktober 2019 om 18:34

Dat laatste he, helemaal mee eens.

0
Sjoerd102 11 oktober 2019 om 14:42

Edit redactie: Bedankt, is aangepast

0
Baik-Baik 11 oktober 2019 om 16:30

Na Tom Veelers en Albert Timmer het laatste boegbeeld dat stopt.

0
Turtlehead 11 oktober 2019 om 16:55

Mooi Royke!

0
Jans Koerts 11 oktober 2019 om 18:08

Super dat deze sympathieke renner – met heel veel ervaring -ook wordt toegevoegd aan de staf!!

0
Wildebert 11 oktober 2019 om 20:14

Bedankt Roy! Voor je harde labeur, prettige interviews en instelling. Veel plezier in je nieuwe job. En breng dat svp over op al die jonge gasten.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone