Route Olympia’s Tour 2018 bekend

vrijdag 18 mei 2018 om 08:21

foto: Orange Pictures / Sportfoto

Olympia’s Tour heeft het etappeschema gepresenteerd van de 66e editie. De oudste etappekoers van Nederland telt maar liefst vier etappes in Drenthe en Limburg.


Olympia’s Tour begint dit jaar, op dinsdag 11 september, met een rit met start en finish in Assen, de hoofdstad van fietsprovincie Drenthe. Een dag later staat een rit met start en finish in Emmen op het programma. De route die dag is gelijk aan de twee grote lussen die de profs reden bij het Nederlands Kampioenschap op de weg in Emmen in 2015. Alle grote dorpen uit deze gemeente worden daarbij aangedaan.

Een dag later is wielerdorp Gieten, bekend van de Superprestigeveldrit, de startplaats van een etappe die arriveert in Hellendoorn. De provincie Drenthe is daarmee drie dagen lang het decor van aankomsten en starts in Olympia’s Tour. In de vierde rit gaat het peloton van Nijverdal naar Duiven. Op de slotdag zondag 16 september is de slotrit voorzien in de gemeente West Maas en Waal met een rit van Dreumel naar Beneden-Leeuwen in Gelderland. Op de voorlaatste dag strijkt het wielerpeloton neer in Noord-Limburg waar de gemeente Beesel tekent voor eerst een rit-in-lijn en vervolgens een individuele tijdrit. Een mooie gelegenheid voor de renners om hun positie in het klassement te verdedigen of juist te verbeteren.

“Ik ben zeer tevreden over het etappeschema”, zegt koersdirecteur Thijs Rondhuis op de website van de organisatie. “We wilden weer een Olympia’s Tour door Nederland. Met twee etappes die een grote oversteek van het noorden naar het midden van het land maken, is dat goed gelukt. We bieden dit jaar uitdagende en veilige parcoursen. Olympia’s Tour 2018 is een echte Nederlandse koers met waaiers, een selectieve etappe in het oosten en een tijdrit op de voorlaatste dag waarin het klassement nog eens opgeschud kan worden. We zijn de wielerprovincie Drenthe en de betrokken gemeenten dankbaar voor hun betrokkenheid bij de ontwikkeling van nieuw wielertalent. En danken ook de gemeente Beesel voor hun trouwe aanwezigheid in ons etappeschema. Met een dubbele etappe willen wij deze Limburgse gemeente belonen voor een langdurige samenwerking”

Etappeschema Olympia’s Tour 2018

  • Dinsdag 11 september; Assen-Assen
  • Woensdag 12 september; Emmen-Emmen
  • Donderdag 13 september; Gieten Hellendoorn
  • Vrijdag 14 september; Nijverdal-Duiven
  • Zaterdag 15 september; Offenbeek-Offenbeek
  • Zaterdag 15 september; Individuele tijdrit Offenbeek
  • Zondag 16 september; Dreumel – Beneden-Leeuwen

1 Reactie

Boomie1 18 mei 2018 om 10:42

Route NK tijdrit en wegkoers zijn ook bekend!!

BN De Stem NK Parcours

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.