Rotterdam wil in 2022 internationale vrouwenkoers organiseren

donderdag 6 mei 2021 om 15:34
Rotterdam wil in 2022 internationale vrouwenkoers organiseren

foto: Cor Vos

Op weg naar een mogelijke Tourstart in 2024 of 2025 wil Rotterdam ook meer aandacht schenken aan het vrouwenwielrennen. De Maasstad wil volgend jaar dan ook een internationale vrouwenwedstrijd organiseren: de Rotterdam Tour.

Maak de Tour nog spannender!
Met de game WielerFlits Ploegleider beleef je de Tour als een echte ploegleider. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke etappe punten.
Speel nu mee

Dat valt te lezen in het bidbook, dat vandaag in Rotterdam is overhandigd aan Tourbaas Christian Prudhomme. De stad streeft naar een wedstrijd van het hoogste niveau. “Een serieuze stap die past bij de toenemende aandacht voor het vrouwenwielrennen”, kunnen we lezen in het bidbook.

Rotterdam is niet alleen van plan om een eigen vrouwenwedstrijd te organiseren. Eerder werd al duidelijk dat de stad zich kandidaat stelt voor de aankomst van de Tour Féminin, waarschijnlijk in 2023. Het is overigens nog niet zeker of er over twee jaar een meerdaagse Tour de France-wedstrijd voor vrouwen komt.

Er zijn wel plannen om vanaf 2022 weer met een meerdaagse wielerkoers te komen. Dit jaar moeten de vrouwen het doen met de eendagskoers La Course.

Dit artikel delen:

1 Reactie

AWestie 6 mei 2021 om 15:56

Hopelijk langs de Zeeuwse kust ook

Laatste nieuws

Materiaalzone