Rotterdam maakt pas vanaf 2026 een kans op start Tour de France

Rotterdam maakt pas vanaf 2026 een kans op start Tour de France
donderdag 9 juni 2022 om 09:20

Rotterdam moet de komende drie jaar zeker nog niet op een Grand Départ van de Tour de France rekenen. Dat heeft een vertegenwoordiger van Tour-organisator ASO tijdens het Critérium du Dauphiné aan WielerFlits verklaard. In 2023 start de Tour in Bilbao terwijl de ronde een jaar later volgens de Italiaanse sportkrant La Gazzetta dello Sport in Florence zal beginnen. Daarna zal weer een Grand Départ in Frankrijk zijn.

Vorig jaar hielden Rotterdam, Den Haag en Valkenburg nog een persconferentie waarbij Tour de France-directeur Christian Prudhomme aanwezig was. Daarin gaven de Nederlandse steden aan dat ze voor de komst van de Tour van 2024 of 2025 gingen. ASO heeft nu dus aangegeven dat ze pas vanaf 2026 een kans maken dat de grootste wielerwedstrijd naar Nederland komt.

Wel maakt Rotterdam nog altijd kans op de start van de Tour de France Femmes in 2024. Ook Valkenburg komt dan in beeld om in de Tour voor vrouwen te worden opgenomen. Dit jaar wordt de eerste editie van de Tour de France Femmes verreden met de start in Parijs en de laatste rit naar La Planche des Belles Filles.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Kopinkas 9 juni 2022 om 09:55

‘Et alors?’

0
Het Jachtluipaard van Numansdorp 9 juni 2022 om 09:59

Laten we eens gaan investeren in de jeugd- en breedtesport, in plaats van in dit soort megalomane Grand Departs die op lange termijn niks bijdragen aan de ontwikkeling van het Nederlandse wielrennen.

Het is bijna godsonmogelijk een fatsoenlijke koers te organiseren in dit land, maar hier worden wel miljoenen tegenaan gesmeten om een paar bobo's te plezieren..

0
SprintMaster 9 juni 2022 om 10:11

Ze zouden de regel moeten invoeren dat een grote ronde niet meer dan 100 kilometer buiten dat land van start mag gaan. Ben je meteen af van al die geile politici die ter meerdere glorie van zichzelf dit soort prestigeprojecten willen binnenhalen.

0
Sjoerd102 9 juni 2022 om 14:45

Krijgen we een Grand depart van de tour in Middelburg. Of de ronde van Luxemburg die start in Sittard.
Kan de Deutschlandtour mooi starten in Amsterdam (precies 100km van de landsgrens)

0
Viktrodriguez 9 juni 2022 om 11:19

Alweer? Eigen koersen kunnen de pot op, maar wel constant GD’s willen organiseren.

0
thomasjaarsma 9 juni 2022 om 13:12

zorg eerst maar dat er is bewezen dat NL een koers kan organiseren. want voorlopig is dat nog niet gebeurd

0
thomasjaarsma 9 juni 2022 om 13:13

waar veiligheid is en geen fouten worden gemaakt

0
kleomantre 9 juni 2022 om 17:32

Ik vind dit toch van zo’n treurigheid, die uitstapjes in allerlei landen. Een ronde die de naam van een gebied/land draagt dient m.i. ook qua route de geografische karakteristieken te bevatten en geen andere of een een surrogaat ervan zijn.

Uiteraard is het de commercie die dit drijft. Voor een dag of twee drie is de Tour uit de brand geholpen. Je moet waarschijnlijk nogal wat neerleggen om een ”goed wielerfeest” te kunnen creeeren, tenminste zoals de organisatie voor ogen heeft. Kan me zo indenken dat de bids uit Frankrijk zelf te laag zijn of, als er een bepaalde grenswaarde geldt, dat er niet zoveel verzoeken komen. Prettige bijkomstigheid is dat het meer internationale aandacht genereert en het merk TdF waarschijnlijk beter verkoopt.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone