Roth levert ProConti-licentie in en wordt beloftenploeg
foto: Roth
woensdag 5 oktober 2016 om 08:40

Roth levert ProConti-licentie in en wordt beloftenploeg

De twee Zwitserse profploegen van 2016 hebben zich uitgeschreven bij de UCI. Na het stoppen van WorldTour-team IAM Cycling heeft nu ook het ProContinentale Roth bekendgemaakt haar licentie in te leveren. De formatie gaat verder als opleidingsploeg voor Zwitserse beloften.

De belangrijkste reden dat er een stap terug is gedaan, is het uitblijven van een potentieel grote co-sponsor. Daarnaast werd Roth overvallen door onvoorziene financiële verplichtingen uit het seizoen 2015.

“Zonder financiële zekerheid is het onmogelijk voor ons om nog een extra seizoen door te gaan met het team op dit niveau”, zegt ploegeigenaar Stefan Blaser in het persbericht. Hij betreurt de situatie. “We gaan op zoek naar manieren om voor elke renner en medewerker een oplossing te vinden.” Bij Roth staan onder meer Andrea Pasqualon, Grischa Janorschke, Martin Kohler en Bruno Pires onder contract.

De talenten Stefan Bissegger (18) en Robin Froidevaux (17) hebben zich al verbonden aan de beloftenploeg, die gesteund blijft worden door The Roth Group. “Het is belangrijk voor ons om verder bij te dragen aan het Zwitserse wielrennen”, zegt Blaser.

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
5 oktober 2016 09:33
Zwitserland: Ooit één van de grootste wielernaties (Kübler, Koblet), nu geen enkele profploeg meer. Het kan verkeren......... Hopelijk staat er binnenkort een (grote) sponsor op, die dit mooie wielerland weer op de kaart zet!!
5 oktober 2016 09:42
Team Katusha rijdt volgend jaar op Zwitserse licentie ;-)
5 oktober 2016 09:52
En BMC heeft toch ook wel een Zwitserse link ;-)
5 oktober 2016 10:26
Grootste probleem voor Roth was het wegvallen van Skoda als co-sponsor begin vorig jaar; ik vond het als vreemd dat ze nog geen enkele IAM Zwitser hadden aangenomen; maar nu is duidelijk waarom.
Het is sowieso opvallend dat er geen enkele Zwitserse CT ploeg is dit jaar.
5 oktober 2016 18:27
Hadden Stölting en Roth niet kunnen fuseren tot één PCT-ploeg? Beide ploegen hadden een co-sponsor nodig.
Erg jammer dit voor de renners, ze hadden met bijvoorbeeld Thalmann een aardig Zwitsers talent.

Reacties zijn gesloten.