Rosmalen aast opnieuw op EK veldrijden, geen GP Brabant in 2019

vrijdag 20 september 2019 om 16:47
Rosmalen aast opnieuw op EK veldrijden, geen GP Brabant in 2019

foto: Cor Vos

De Grote Prijs van Brabant staat weliswaar nog voor zaterdag 26 oktober op de UCI-kalender, de organiserende partijen hebben echter laten weten dat de wedstrijd niet doorgaat. Ze richten hun pijlen namelijk volledig op het binnenhalen van het EK veldrijden van volgend crossseizoen.

Ook vorig jaar was het Nederlandse Rosmalen al het decor van het EK veldrijden en veroverden Mathieu van der Poel en Annemarie Worst voor eigen publiek de Europese titels. Dat smaakte blijkbaar naar meer, want organisatoren Stichting Grote Prijs van Brabant en Libéma Profcycling kondigden namelijk aan hun pijlen al vanaf dit jaar te richten op de organisatie van het Europees kampioenschap veldrijden van 2020. Daarom gaat de GP van Brabant dit jaar niet door.

“De uitdaging is elke keer groot om een rennersveld bijeen te brengen dat voldoet aan de door ons beoogde kwaliteit. Wij willen renners hebben met een zodanige status dat wij de kwaliteit kunnen handhaven. Dit zijn wij verplicht jegens onze sponsors, publiek en vrijwilligers. We willen onze blik daarom nogmaals richten op het EK veldrijden dat we voor 2020 graag weer naar het Autotron in Rosmalen willen halen”, zegt voorzitter Mieke Geeraedts.

“Het EK moet tevens een positief effect hebben op de Grote Prijs van Brabant, waar we ook voor de toekomst jaarlijks een sterk bezette cross van willen maken.”

Dit artikel delen:

1 Reactie

SnellePelle 20 september 2019 om 19:39

Nou, weer een EK in Rosmalen… Geheel in stijl met het statuur van het kampioenschap zelf.

Weinig beleving bij renners zelf, flauwe parkoersen en vooral een uitje voor diegene met een VIP kaart.

0

Headlines

Populair

Materiaalzone