Rosa verwacht carte blanche van Sky voor klassiekers

zaterdag 3 december 2016 om 13:02
Rosa verwacht carte blanche van Sky voor klassiekers

Foto: Sirotti

Wout Poels krijgt volgend jaar meer concurrentie in de klassiekerploeg van Sky. De winnaar van Luik-Bastenaken-Luik heeft dan met Diego Rosa een nieuwe ploegmaat die ook graag wil scoren in de belangrijkste eendagswedstrijden. De Italiaan verwacht in die koersen carte blanche te krijgen. Dat zegt hij in een interview met La Stampa.

Rosa, die overkomt van Astana, heeft al met de ploegleiding gesproken over het komende seizoen. “Er zijn twee kopmannen voor de grote rondes. Het is de bedoeling dat ik voor die twee ga knechten. Ik zelf ben meer een man voor de klassiekers, dat heb ik ook bewezen. Ik wist al twee keer in de top vijf van de Ronde van Lombardije te eindigen, éénmaal in de top tien van Luik-Bastenaken-Luik en ik heb vorig jaar Milaan-Turijn op mijn naam geschreven. Ik hou van de zware eendagswedstrijden. Er zijn er helaas niet zo veel van in het jaar, waardoor je je niet puur op die koersen kunt focussen, maar ik ben er zeker van dat Sky mij carte blanche gaat geven voor die gevallen.”

De Italiaan hoopt volgend jaar na de klassiekers de Giro d’Italia te mogen rijden. “Het gaat om de honderdste editie. Als Italiaan ga ik dan liever voor de Giro dan voor de Tour”, aldus Rosa, die zichzelf een 7 geeft voor het afgelopen seizoen. “Ik wil bovendien graag starten in Tirreno-Adriatico. Deze wedstrijd heb ik nog nooit gereden.”

Dit artikel delen:

17 Reacties

LyndaLid 3 december 2016 om 13:26

Kwiat, Poels, Rosa en Henao.. dat is best aardig.

0
barthvos 3 december 2016 om 13:41

Hij laat zich misschien een beetje meeslepen door z’n eigen dromen maar deze pagina van procyclingstats zegt mij genoeg. http://www.procyclingstats.com/rider.php?id=Diego_Rosa_HeadToHead&c=6&ids=141005,140343

0
Tiim 3 december 2016 om 13:50

Een head2head

Mijn god, wat nietszeggend

0
TykkeThor 3 december 2016 om 13:57

Beetje scorebordjournalistiek Bart. Rosa heeft natuurlijk al vaak genoeg laten zien een topper te zijn in dit werk, met GdL dit jaar als beste voorbeeld. Sky heeft wel een lekker ploegje voor de heuvelklassiekers zo, al is Kwiat toch een vraagteken voor mij en Henao kan zomaar weer op non-actief gesteld worden met z’n Colombiaanse bloedwaardes.

0
barthvos 3 december 2016 om 14:04

Als we objectief willen blijven is een head to head het enige wat bruikbaar is. Alle andere argumenten zijn subjectief en zeggen feitelijk dus niets. Daarmee wil ik niet zeggen dat een head to head zekerheid geeft maar het is het meest objectieve vergelijkingsmateriaal dat we tot onze beschikking hebben.

0
achtpuntzes 3 december 2016 om 14:09

@ Barthvos:
deze dan in de vergelijking:
Rosa heeft bijna zo veel punten in klassiekers als Poels maar reed wel meer dan de helft minder wedstrijden.
dan is het verschil toch minder groot in de klassiekers als het percentage zo zou zeggen, niet?

0
barthvos 3 december 2016 om 14:27

@8.6
Dat klopt inderdaad maar als je naar statistische gegevens kijkt moet je oppassen dat je niet alleen kijkt naar de gegevens die je vermoeden of mening bevestigen maar naar alle gegevens. Het feit dat Wout Poels meer wedstrijden gereden heeft gereden dan Rosa en dat Rosa bijna evenveel punten in die wedstrijden heeft gehaald zegt mij (subjectief) twee dingen; Rosa is een goede renner met minder ervaring dan Poels die ook een goede renner is.

0
achtpuntzes 3 december 2016 om 14:37

@ barthvos:
volgens mij kijk jij zelf vooral naar gegevens die je mening bevestigen, maar goed…

0
barthvos 3 december 2016 om 14:58

@8.6
Het enige waar ik mijn mening over heb gegeven is de gemoedstoestand van Rosa die zich misschien door z’n eigen dromen laat meeslepen en ik heb daar tegenover een head to head met Poels en ik heb gezegd dat dat mij genoeg zegt, maar ik ik heb niet gezegd wat dat is. Dus misschien bedoel ik wel dat Rosa een punt heeft maar misschien ook niet. Volgens mij is mijn relaas heel neutraal naar beide renners toe. Het belangrijkste punt dat ik wil maken is dat wanneer Rosa een carte-blanche wil in de klassiekers er objectief moet worden gekeken naar de resultaten uit het verleden, de head to head dus, die uiteraard geen garantie zijn voor de toekomst en naar de vorm als het zover is. En de klassiekers zijn nog maanden ver weg. Dus nu al een carte-blanche verwachten komt op mij over als een beetje dromen van de kant van Rosa.

0
Romāns Vainšteins 3 december 2016 om 14:58

Ik verwacht ook carte blanche voor Rosa evenals zijn ploeggenoten Poels, Henao en misschien ook wel Kwiat (die ik persoonlijk toch eerder wat zwaarder op de keien zou inzetten, leuker voor iedereen) SKY heeft itt de tour geen klassiekerploeg die een duidelijke kopman herbergt en moet het, evenals een Greenedge, hebben van meerdere pionnen en ook wel een open koers, en dat is mooi.

0
Romāns Vainšteins 3 december 2016 om 15:01

En @ Barth > Rosa reed ook in extremis mooi voorop met Zakarin tezamen in LBL, verkeerd gegokt want de volgende uitlooppoging was de gelukkige. Punten erbij pakken is armoe. Je kunt Rosa niet zuiver op resultaten in het verleden beoordelen zonder naar de taak te kijken die hij in de koers had. Daarnaast heb je ook een doorbreekmoment he, 3 jaar terug was Landa ook nog niet veel soeps qua head-to-heads. In geen sport nietszeggender dan wielrennen dit.

0
Purito 3 december 2016 om 15:32

Heerlijke renner. Sowieso veel ploegen die met een sterk blok aan de start zullen staan in de klimklassiekers.

Kijk er nu al naar uit!

0
Turtlehead 3 december 2016 om 17:20

@barth: wat blijkt volgens jou uit de head to head? Dat ze aan elkaar gewaagd zijn, dat Rosa meer keren voor Poels eindigde (als Poels al eindigde) in eendaags-races?

0
Luukvanm 3 december 2016 om 17:29

@barthvos

Hahaha

0
achtpuntzes 3 december 2016 om 17:35

'misschien bedoel ik dit, misschien bedoel ik dat'.
en daarmee moet ik dan een discussie voeren?
misschien is Rosa een betere renner dan je denkt, en misschien is hij zelfs veel beter dan je denkt.

Go Diego!

0
jorryt 3 december 2016 om 17:35

Ik heb altijd het idee dat de meeste renners die van Astana komen een beetje inkakken.

0
Frits des Jeux 3 december 2016 om 19:09

Deze Rosa wordt behoorlijk overrated en met Kwiat en Poels in je ploeg zou ik een toontje lager zingen. Ideale meesterknecht, niet meer.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone