Roompot Oranje Peloton presenteert Tolhoek en Van der Lijke (video)

vrijdag 25 september 2015 om 08:00
Roompot Oranje Peloton presenteert Tolhoek en Van der Lijke (video)

Antwan Tolhoek - foto: WielerFlits

Vandaag presenteerde Roompot Oranje Peloton in Zeeland een nieuw tweetal. De Zeeuwen Nick van der Lijke en Antwan Tolhoek zullen komend seizoen te zien zijn in het oranje tenue van de Nederlandse ProContinentale formatie. WielerFlits sprak op de presentatie met beide renners en liet ploegleider Michael Boogerd aan het woord.

De 21-jarige Tolhoek loopt momenteel stage bij Tinkoff-Saxo, maar was snel overtuigd door de ploeg van manager Michael Zijlaard. “Vorige week hebben we om de tafel gezeten, en toen heb ik besloten om te gaan tekenen. En vandaag is dat gebeurd”, aldus de zoon van oud-prof Patrick Tolhoek, die overkomt van Rabobank.

Van der Lijke (24) verlaat LottoNL-Jumbo om bij de oranjeformatie voor eigen kansen te gaan rijden. “We hebben goede gesprekken gehad en ik ben heel gemotiveerd voor volgend seizoen”, vertelt Van der Lijke, die uitkijkt naar 2016. “Zeker omdat er hele mooie koersen op het programma staan. Ik ben enorm benieuwd wat het voor mij gaat brengen.”

Dit artikel delen:

6 Reacties

lotto-jumbo fan 24 september 2015 om 19:49

Ze lijken er een beetje van uit te gaan dat ze de giro rijden verwachten jullie dat?

IljoKeisseFan 24 september 2015 om 20:07

@LJF Nou daar heb ik niets van gemerkt tijdens de interviews in bovenstaand filmpje.

west 24 september 2015 om 20:39

De Giro is de Moeilijkste koers om tussen te komen omdat er 1 Spaanse, 3 Franse en maar liefst 4 Italiaanse Proconti ploegen zijn. En dan heb je nog Cofidis, Europecar, Bora en MTN die meer dan 1 Grand Tour aankunnen en daarnaast zijn ploegen als CCC, Colombia, UHC, Cult en Wanty voor het internationale publiek gewoon veel aansprekender. Plus ze hebben op Colombia na allemaal Italianen in de gelederen. Je zou ook denken dat Breukink juist in Spanje nog wel wat bijeen kan likken….

Kelder is de Man 24 september 2015 om 21:12

Word ik steeds ouder of de renners steeds jonger.. denk het eerste..

ChefSpijker 25 september 2015 om 00:07

De Girostart in Nederland kan natuurlijk wel een rol spelen. En met Weening hebben ze een oud-rozetruidrager en ritwinnaar in de gelederen en met Breukink een ploegleider die twee keer het eindpodium haalde. De wildcard voor CCC was toch ook een vrij grote verrassing. Die plek zou een Roompot best in kunnen nemen volgend jaar.

Coldeportes 25 september 2015 om 06:53

@redactie
Leuk interview!

Headlines

Materiaalzone

Populair