Roompot Oranje Peloton rechtstreeks geplaatst voor WK ploegentijdrit

woensdag 19 augustus 2015 om 22:30
Roompot Oranje Peloton rechtstreeks geplaatst voor WK ploegentijdrit

Roompot Oranje Peloton is er net niet in geslaagd zich rechtstreeks te plaatsen voor het WK ploegentijdrit in Richmond. De Nederlandse ProContinentale formatie stond op de peildatum van 15 augustus op de 21e plaats in de stand van de UCI Europe Tour, waar een plaats bij de eerste twintig vereist is om een ticket in de wacht te slepen.

Roompot hoeft de hoop overigens nog niet te laten varen. Bij een afzegging van een ander team zijn ze volgende maand in de Verenigde Staten alsnog van de partij.

Omdat ook alle Nederlandse continentale ploegen buiten de top twintig vallen, is WorldTour-formatie LottoNL-Jumbo voorlopig de enige ploeg van eigen bodem die zeker is van deelname. Het WK ploegentijdrit wordt zowel bij de mannen als de vrouwen op zondag 20 september verreden.

Update
Roompot Oranje Peloton is toch geplaatst voor de WK ploegentijdrit. Op de ranking op de UCI-site staat de Zuid-Afrikaanse ploeg MTN-Qhubeka op plek 13, maar zij behoren natuurlijk niet tot de Europese stand. Hierdoor krijgt Roompot het twintigste plekje, meldt de UCI in een nieuw bestand. (Zie pagina 11)

Dit artikel delen:

32 Reacties

LinusGerdemann 19 augustus 2015 om 10:35

Dit is wel weer de volgende afgang voor Roompot zeg… ploegen als Roubaix, Adria mogen wel. Roompot niet.

0
nafnikleb 19 augustus 2015 om 10:35

Willen ze daar uberhaupt aan meedoen? Kost een hoop geld om al het materiaal die kant op te krijgen en een goed resultaat lijkt mij uitgesloten.

0
koos1 19 augustus 2015 om 10:38

Als ze al willen (hebben hier helemaal niets te zoeken+kosten), kunnen ze haast zeker wel starten. De laatste jaren neemt bijne geen van de PCT ploegen de moeite om te starten in de ploegentijdrit. Zeker nu het in Richmond is zullen veel PCT ploegen door de kosten wel gaan afzeggen.

0
Arema Pro Cycling Team 19 augustus 2015 om 10:39

Als ik Roompot zou zijn wist ik het wel. Geld kan wel beter worden besteed lijkt mij?

0
xistnc 19 augustus 2015 om 10:47

Zou inderdaad een mooie kandidaat zijn voor een weekend-interview op WF, mijnheer of mevrouw Roompot. Dit jaar hebben vooral Breukink en Boogerd in beeld ‘gereden’, een enkele uitzondering daargelaten.

@nafnikleb
Nee, het tijdrijden lijkt dit jaar sowieso nergens op bij Roompot. Maar los daarvan, het mag toch niet zo zijn dat je buiten de top-20 valt in de Europe Tour.

0
Tutu888 19 augustus 2015 om 10:51

Met de tijdritcapaciteiten aanwezig bij Roompot zou ik ook bij afzeggingen niet afreizen naar de VS. Gedurende het hele jaar eindigen ze bij tijdritten in de achterhoede.

Met de 21e plek in de UCI-ranking zijn ze de 13e Europese Pro-Continentale ploeg. Het is natuurlijk logisch dat ze Colombia, UnitedHealthcare, Drapac en Novo Nordisk achter zich houden. En de Italiaanse teams die achter Roompot staan scoren meestal juist goed in de komende periode met veel semi-klassiekers in eigen land.

Wat doet trouwens KOLLS-BDS Team bovenaan in die ranking????

0
BlancoProCycling 19 augustus 2015 om 10:51

Rare ranking. Europcar staat 10e en androni 27e. Terwijl Kolss 1e staat…

0
rennerske 19 augustus 2015 om 11:00

Zo wordt Roompot op voorhand al de kans ontnomen Wereldkampioen te worden. Moeten we noodgedwongen weer naar dat voorspelbaar gestroomlijnde en wetenschappelijk verantwoorde gestoemp van Etixx, Sky en BMC gaan kijken en wordt het ontroerende gehark van Roompot de kans op een wereldtitel onthouden.

0
Rode Lantaarn 19 augustus 2015 om 11:03

WT punten worden niet in de ranking meegenomen en zo kan het dat het continentale Kolss eerste staat in de ploegenranking door in Oost Europa resultaten te rijden in .2 koersen.
Dit toont vooral aan dat de ranking niet werkt.

Roompot hoeft hier natuurlijk niet rouwig om te zijn. Wat zouden ze op het WK tijdrijden moeten gaan doen?

0
thorsen 19 augustus 2015 om 11:04

Het probleem met de Continental rankings is dat teams die WT races rijden (voor de ranking) onnodig kracht/tijd/geld verspillen omdat je daar 0 punten mee scoort.

0
Tutu888 19 augustus 2015 om 11:10

@thorsen
Dat scheelt in het geval van Roompot inderdaad een heleboel punten ;-)

0
petoi 19 augustus 2015 om 11:13

@Xistnc in tegenstelling wat je beweerde in het Nieuws Forumtopic, Roompot is niet het slechtste PCT team. Bardani, Androni, Nippo en ook UHC, Colombia, Novo Nordisk en Drapac zijn slechter in de Europetour maar goed die komen van een ander continent. Die laatste 4 konden zich, uitgezonderd Drapac denk ik, ook niet konden plaatsen in de continental tour van herkomst.

0
Marszzz 19 augustus 2015 om 11:14

Komt inderdaad doordat Roompot heel veel energie heeft verspild in allerlei worldtourkoersen waar ze in mochten starten. Met de filosofie van de ploeg (opleiden en kansen geven) in gedachten kan een ploegentijdrit ver weg ze denk ik gestolen worden.

0
roelieman2 19 augustus 2015 om 11:27

Het is een vertekenende ranking omdat KOLLS vooral de punten en verwinningen in oostblok-koersen behaald heeft waar bijvoorbeeld een roompot niet aan heeft deelgenomen net als de meeste west-europese ploegen welke toch kwalitatief gezien een stuk beter zijn.

0
Tutu888 19 augustus 2015 om 11:49

Wat ranking betreft geeft PCS een betere weergave van de krachtsverhouding. MTN is hier verreweg het sterkste ProContinentale team in 2015. Roompot staat als 12e PCT ploeg en laat ook hier Bardiani, Androni en Nippo achter zich en staat hier ook gewoon zes plaatsen hoger dan KOLLS.
Op Pro-Continentaal niveau slaat de ploeg dus geen modderfiguur.

0
thorsen 19 augustus 2015 om 11:54

Hopelijk volgend seizoen gewoon de nieuwe UCI rankings die alles weer op één hoop gooien, zoals ze dit seizoen eigenlijk al gepland hadden maar wat uiteindelijk niet doorging…(omdat ploegen die er niks van snappen begonnen te zeuren)

0
Koersmaniak 19 augustus 2015 om 11:57

De voorbije jaren kon de opleidingsploeg Rabo zich hiervoor wel plaatsen dacht ik.

0
Sietse 19 augustus 2015 om 12:08

De redactie heeft blijkbaar moeite met lezen.
Uit de regels:
“The top twenty European UCI teams on the EuropeTour team ranking on 15 August”
Aangezien MTN nog 13e staat heeft Roompot zich wel degelijk gekwalificeerd. Al zullen ze niet starten denk ik.

0
xistnc 19 augustus 2015 om 12:09
Quote:
Tutu888 – 19 augustus 2015 om 11:49
Wat ranking betreft geeft PCS een betere weergave van de krachtsverhouding.

Uiteindelijk wel. Maar nu nog niet per se.

Bardiani, Androni en Nippo startten met de helft van hun volledige ploeg in de Giro, wat betekent dat hun seizoen tot dusver logischerwijs ook in het teken stond van de voor hun belangrijkste koers van het jaar. Daardoor hebben ze minder een doel kunnen maken van het rijden van koersen op eigen niveau. Dat compenseren ze onvoldoende met de paar puntjes, die ze in de Giro rapen. De Italiaanse kalender moet eigenlijk nog beginnen, in september en oktober zijn zo’n beetje net zo veel HC/1-koersen als in de hele eerste helft van het seizoen.

En Novo-Nordisk moeten we natuurlijk niet eens meetellen als Procontinentale ploeg. Die hebben weliswaar zo’n licentie, omdat ze anders door hun doelstelling en samenstelling nergens voor in aanmerking komen.

0
Tutu888 19 augustus 2015 om 12:19

@xistnc
Eigenlijk precies wat ik om 10.51 al had gepost.

0
simplex 19 augustus 2015 om 22:42

Jammer dat in dit Roompot topic, waar ze overigens terecht niet op WK Ploegentijdrit horen te verschijnen, door een enkeling vrijwel dagelijks de nationale TLJ “suprematie” vanuit de verdedigingsmodus ten opzichte van dit startende ploegje getoond moet worden.
Boogerd en Breukink, zelfs amicaal af en toe Michael en Erik genoemd, reden vooral “in beeld” en moeten het steeds als ex Rabo’s ontgelden.
Ik heb Verhoeven vrijwel dagelijks zijn mening (m.n. tevreden) hier zien verkondigen terwijl zijn mannen slechts in beeld reden.
Behoudens die enkele overwinning heeft de ploeg m.i. “gefaald” volgens een bepaalde definitie.

Zonder naar uitslagen te kijken blijft voor mij het beeld vanaf het vroege Spanje voorseizoen t/m Eneco dat ik dus wel vaak geel zag (vanuit de helicopter met name) maar in de kleine groepjes voor het peloton wel steeds wat meer oranje.
Wedstrijden als een TdF en andere niet uitnodigingen uitgezonderd natuurlijk.

0
Heijneken 19 augustus 2015 om 23:41

Maar als je goed kijkt, mag dus een MTN niet meedoen.
of ik kijk totaal over die ploeg heen in de tabel.

0
Gebomolwijk 20 augustus 2015 om 00:25

ligt dat nu aan mij… volgens mij strookt de titel van het stuk niet met de inhoud. In de titel staat dat ze juist wel rechtstreeks geplaatst zijn….Toch?

0
Gebomolwijk 20 augustus 2015 om 00:26

aha, zie nu pas de update.. dan strookt het dus wel.

0
re-cycle 20 augustus 2015 om 03:57

Redactie : kop klopt niet : rechtstreeks geplaatst ? uit de tekst net niet rehtstreeks geplaatst??

0
  • 1
  • 2

Headlines

Populair

Materiaalzone