Roompot-Orange Cycling hengelt Nederlands kampioen Kerkhof binnen

Door , vrijdag 19 september 2014 om 11:00

Tim Kerkhof tekent volgende week een contract bij de Nederlandse Roompot-Orange Cycling-ploeg. Eerder deze week kwam hij tot een overeenkomst met de ploeg, die hem voor twee jaar aan zich bindt. Dat bevestigen bronnen rond de 20-jarige Kerkhof aan WielerFlits.


Met het binnenhalen van de coureur uit Nistelrode, komt het rennersbestand van de ProContinentale-formatie van Michael Boogerd, Erik Breukink, Jean-Paul van Poppel en Michael Zijlaard op een totaal van zestien. Kerkhof had naar verluidt ook een aanbieding van Omega Pharma-Quick Step op zak, maar kiest toch voor een overstap naar de Nederlandse ploeg.

De Etixx-renner (opleidingsploeg van Patrick Lefevere) kroonde zich eind juni op de Kuiperberg in Ootmarsum tot Nederlands kampioen bij de beloften. Kerkhof is van het type klassieke renner en werd dit seizoen achtste in de Ronde van Vlaanderen voor beloften, terwijl hij de U23-versie van Parijs Roubaix als twintigste besloot.

“Het is voor 99% zeker dat ik bij Etixx ga verlengen. Tenzij er een andere ploeg komt die meer centen op tafel legt, of een beter contract kan voorleggen”, zei hij na zijn zege in Ootmarsum nog. Met een contract bij Roompot-Orange Cycling heeft hij dat nu gevonden.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.