Roompot-Nederlandse Loterij ‘gematigd enthousiast’ na Ronde van Vlaanderen

maandag 2 april 2018 om 13:02

Ploegleider Michael Boogerd van Roompot-Nederlandse Loterij is niet ontevreden over de prestaties van zijn ploeg in de Ronde van Vlaanderen. In de eerste tweehonderd kilometer van de wedstrijd was de ploeg volop in beeld met meerdere renners die achtereenvolgens voor de aanval kozen. Uiteindelijk zaten ze met Pim Ligthart en Floris Gerts met twee man in de vlucht van de dag. “Ik had gehoopt dat we iets dieper in die finale zouden komen”, zegt Boogerd na afloop tegenover WielerFlits.

De verwachting dat er na Gent-Wevelgem nu weer voorin meegedaan kon worden, is volgens Boogerd overtrokken. “Er is nog geen enkele koers geweest buiten Wevelgem, waarin we met meerdere renners meedoen. Zelfs in een mindere koers als Nokere kunnen we niet mee als er flink gas gegeven wordt”, is Boogerd realistisch. Tactisch past de ploeg zich daar dan ook op aan. “We wilden Weening laten aanvallen op het punt waar die nu ook aanviel, want hij kan ook niet mee als er wordt aangegaan op de Taaienberg of de tweede keer Kwaremont.” Het gevoel na afloop bij de ploegleider is ‘gematigd enthousiast’. “Je kunt niet verwachten dat ze vandaag ineens het spul omver rijden.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

25 Reacties

vlek 2 april 2018 om 13:13

Goed verhaal; zit gewoon niet veel meer in voor zo’n ploeg. Ik zou volgend jaar echter toch maar gewoon ‘nee’ zeggen tegen Weening en een duidelijke keuze maken.

achtpuntzes 2 april 2018 om 13:15

Ze hebben zich leuk laten zien, meer kan je er niet van verwachten.

jvh93 2 april 2018 om 13:33

Had enorm graag Taco vd Hoorn gezien dit voorjaar, jammer dat hij niet hersteld is van zijn blessure. Tot dusver wel een prima van Goethem en van Schip gezien natuurlijk en gisteren zaten ze ook weer met 2 man mee (Gerts en Ligthart). Ik denk dus dat ze best tevreden mogen zijn over het algemeen met het voorjaar. Laten toch zien dat ze niet voor niets de wildcards hebben ontvangen

LaurentJalabert 2 april 2018 om 13:38

Raar verhaal van Weening. Verder was ik ook benieuwd naar Gerts. Daar had ik ook meer van verwacht.

vlek 2 april 2018 om 13:46
Quote:
Ik denk dus dat ze best tevreden mogen zijn over het algemeen met het voorjaar.

Waar het de koersen waarvoor ze een wildcard hebben gekregen betreft, mogen ze inderdaad tevreden zijn. Daar zijn ze voldoende zichtbaar geweest en hebben ze een geweldige Wevelgem gereden. De kleinere koersen van het voorjaar hebben ze tot nu toe echter wel zwaar teleurstellend gereden.

WernerFranke 2 april 2018 om 14:03

Vergeet niet dat PCT betekent dat je werkgever bent van profs. Als je het dan normaal vindt dat je niet mee kan in Nokere Koerse moet je misschien eens gaan denken om een ander statuut aan te vragen. Akkoord, Gent-Wevelgem was heel mooi, maar sommige jongens mogen de lat echt wel wat hoger gaan leggen. Ik denk vooral niet aan Wippert die een kanonsvoorjaar draait met een fabelachtige 16e plek in de Handzame Classic als torenhoge uitschieter.

Scott Sunderland 2 april 2018 om 14:43

Echt super is Roompot tot nu toe nog niet hoor.

Ik vond het wel jammer dat juist Floris Gerts als ex BMC renner vooraan snel moest afhaken gisteren.

En Wouter Wippert als een van de belangrijkste nieuwelingen in deze ploeg is tot nu toe bedroevend slecht.

ChefSpijker 2 april 2018 om 14:58

Gerts had nog last van z’n rib. Was daarop gevallen in Denain. Had daar erg veel last van bij het dokkeren over de kasseien. Kunt je dan wel afvragen waarom ze zo’n jongen laten starten.

Erkanermaar1dewinnaarzijn 2 april 2018 om 15:20

Volop in beeld zijn, dat is mooi in een aanloop naar de finale. Wil je meedoen in een finale, moet je over kanjers beschikken. Heeft Roompot – Nederlandse Loterij die?

ikbenprocycling 2 april 2018 om 15:27

Goethem, en ook Schip beulden om weer in de vroege en lange vlucht te komen. Schip niet meer gezien daarna, en die had 270 km in die aero houding (waar een goed deel van ca 90kg op drukt) toch niet kunnen verteren. Goethem kwam ergens hard ten val buiten zijn schuld. Gerts tegenvallend maar kennelijk nog revaliderend. Ben wel bezorgd voor zijn wielerloopbaan langzamerhand, maar we gaan het wel zien. Ligthart keurig lang meedraaien in de lange kopgroep. Weening maakte een weinig bezielde indruk met zijn groot verzet stukje. Al met al was het zeker niet slecht, maar wel een puzzel voor de ploegleiding hoe van dit bonte gezelschap een succesvolle roedel te maken.

Veloburto 2 april 2018 om 15:28

Dat Gerts zo vroeg al moest lossen was in mijn ogen echt genant. Ik snap ook niet de Boogerd dan zegt dat ie tevreden is, omdat ligthart en gerts meezaten. Ach, Roompot kreeg wel tv tijd door dat belachelijke stuurtje van Jan-Willem

schipperaar 2 april 2018 om 15:43

@ibpc
Een weinig bezielde indruk? Meer en meer wordt er ingezien dat het grote blad meer rendement oplevert, je moet daarnaast wel ook voldoende conditie hebben om het vol te houden. Daarnaast kan je veel makkelijker staan op de trappers ipv met een 34 of 39.
In de breedte lijkt de ploeg flink progressie te hebben gemaakt en mag Michel best enthousiast zijn, werkt veel beter, spraakmakend interview vergeleken bij de gemiddelde voorspelbare versjes van ploegleiders.
@vlek
Ik zou Michel gewoon zijn gang laten gaan en niet op een paard wedden, ook beter voor het zelfvertrouwen, Pieter deed het voortreffelijk, smaakt naar meer..

ikbenprocycling 2 april 2018 om 15:50

@Schipperaar, ik snap dat mijn tekst verwarde. Ik bedoelde (uiteraard) geen enkel verband tussen weinig bezieling en zijn zwaar verzet rijden. Het was zijn uitstraling alsof hij niet goed wist wat zijn doel precies was om zich in vast te bijten, maar ik kan het mis hebben. Kan het me slecht voor de geest halen nu.

schipperaar 2 april 2018 om 15:57

@ibpc
Pieter zal zijn benen best voelen vandaag na 450 wedstrijdkm's op redelijk geaccidenteerd terrein maar woensdag op de training(ardennen effect) rijdt ie ze allemaal naar huis, blijft jammer dat ie zo is blijven steken afgelopen jaren.

vlek 2 april 2018 om 15:59
Quote:
Ik zou Michel gewoon zijn gang laten gaan en niet op een paard wedden, ook beter voor het zelfvertrouwen, Pieter deed het voortreffelijk, smaakt naar meer..

Boogerd wekt nu niet direct de indruk dat hij voorstander is van de keuze die ze nu hebben gemaakt.

r525 2 april 2018 om 16:03

De prestaties van de ProConti ploegen in Vlaanderen laten zien dat het erg raar is dat Direct Energie geen wildcard kreeg voor deze wedstrijd.
Op Gent Wevelgem na heeft Roomwit wat mij betreft dit seizoen nog helemaal niets om tevreden op terug te kijken.

schipperaar 2 april 2018 om 16:07

Iedereen de kans geven motiveert de hele groep en je moet alles uitproberen, niks mis met zijn strategie en een vrolijke ploegleider werkt nu eenmaal aanmatiger voor een ploeg, komt goed, volgende week knallen ze er weer lekker in, hardheid opdoen en uitrijden.
@r525
En waar kan jij op terug kijken?

vlek 2 april 2018 om 16:10
Quote:
Iedereen de kans geven motiveert de hele groep

Dat is toch juist wat ze enigszins hebben nagelaten door Weening twee starts in een weekend niet te ontzeggen? Het betekent dat er dus in een van die koersen iemand op de reservebank heeft gezeten zonder een kans te krijgen.

schipperaar 2 april 2018 om 16:19

@vlek
Met Pasen doen renners soms ook andere leuke dingen, weekendje weg weet je wel, valt wel op dat je menig opstelling ter discussie stelt zolang het niet je eige ploegie betreft.
En uit ervaring weet ik dat 450km in twee dagen een enorme boost geeft aan de benen. En neem eens de tijd voor een bakkie koffie ipv direct in je pen te klimmen.

HoofdIsVrij 2 april 2018 om 16:22

Ik ben al behoorlijk kritisch op Roompot geweest, maar vond ze gisteren gewoon keurig naar hun kunnen rijden. De twee kopmannen (Ligthart en Weening) in de aanval. Schip en Van Goethem komen gewoon te kort op de vele klimmetjes.

Zoals hiervoor al aangegeven zeker zonde dat Taco van der Hoorn geblesseerd is. In potentie de beste renner voor dergelijke koersen in de gelederen.

vlek 2 april 2018 om 16:28

@ schipperaar; verwijt je me inconsequent te zijn? Ik kan me zelf in ieder geval niet voorstellen dat ik dezelfde keuze bij een andere ploeg wel zou begrijpen, ondanks de kans die het geeft aan andere renners om lekker een weekendje weg te gaan..

De opstelling van TLJ van gisteren had er wat mij betreft overigens ook anders uitgezien.

r525 2 april 2018 om 16:29

@schipperaar
Waar op terug kijken bedoel je precies?

platteprijs 2 april 2018 om 16:32

Gisteren hebben ze gewoon keurig gereden. Blijkbaar hebben ze niemand die de geblesseerde Gerts kan vervangen. En Weening rijdt zaterdag de Hel vh Mergelland en hangt zondag bijna de hele dag achter in het peloton, moet daardoor gat na gat dichtrijden. Tsja, dan mag je nog blij zijn dat hij überhaupt nog de energie heeft om te demarreren.

ronddraaien 2 april 2018 om 17:02

Als je zelf zegt dat je niet mee kan in Nokere Koerse, moet je niet verwonderd zijn dat wildcards voor grotere wedstrijden achterwege blijven.

Waarom heeft Weening trouwens de wedstrijd niet uitgereden?

AkkaBoyD 2 april 2018 om 20:20

Wat betreft Weening, zou ik toch zeggen wat verwacht je dan? Iemand die in zijn carrière nauwelijks op de kasseien rijdt, nu in 1x de hele boel de vernieling in gaat rijden? Tuurlijk kan het beter, maar we hebben de Roompot-mannen gewoon van de 7u op tv minimaal 5u op beeld gezien.

@ronddraaien
Weening zou zodra de kopgroep terug is gehaald het wel goed hebben gevonden waarschijnlijk, met die vele kilometers in 2 dagen in de benen. Ben vooral benieuwd hoe hij het in de Brabantse Pijl en AGR gaat doen.

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone