Ronde van Vlaanderen start in Antwerpen, Muur van Geraardsbergen keert terug
Foto: Sirotti
vrijdag 17 juni 2016 om 07:10

Ronde van Vlaanderen start in Antwerpen, Muur van Geraardsbergen keert terug

De Ronde van Vlaanderen zal volgend jaar starten in Antwerpen. Dat maakt organisator Flanders Classic vandaag bekend. De havenstad krijgt de voorkeur boven Brugge. Daarnaast keert de Muur van Geraardsbergen voor het eerst sinds 2011 terug in het parcours. De finish blijft in Oudenaarde.

Na de start in Antwerpen rijden de renners langs Herzele en Zottegem naar Oudenaerde. Na een eerste passage over de oude Kwaremont zet men koers richting Brakel en wachten in aanloop naar de Muur van Geraardsbergen de Leberg, de Berendries en Tenbosse. De Muur ligt op minder dan honderd kilometer van de aankomst. De laatste 75 kilometer blijven ongewijzigd. De finale zal opnieuw bestaan uit Oude Kwaremont, Paterberg, Koppenberg, Steenbeekdries, Taaienberg, Kruisberg en een laatste keer het duo Oude Kwaremont en Paterberg. De finish ligt aan de Minderbroederstraat in Oudenaerde.

Antwerpen mag de start van De Ronde in ieder geval tot 2021 organiseren. Volgens Het Nieuwsblad heeft het daar een bedrag van 400.000 euro per jaar voor over.

[poll id=”258″]

RIDE Magazine
55 Reacties
Sorteer op:
17 juni 2016 14:07
Onbegrijpelijke reacties hier. Vlaanderen is al zo klein en wat maakt het uit of het Antwerpen of Brugge is. Ik vraag me af of er nu meer of minder kasseistroken zijn want dat zie ik graag.
17 juni 2016 14:26
@denise

Jij begrijpt de koerscultuur niet vrees ik.
Ik blijf het volgen. Op zich heb ik niets tegen Antwerpen als startplaats, vraag mij alleen af waar ze het gaan uitvoeren en hoe. Zo ruim is de Grote Markt van Antwerpen niet, als ze het daar al gaan laten aanvangen. En wat wordt het parcours na Antwerpen richting de hellingen. De terugkeer van De Muur juich ik toe. Stond er nog bovenop in februari (Omloop het Nieuwsblad), maar De Muur op 95 km voor de finish zie niet als een grote factor in een beslissing voor de eindzegen.
17 juni 2016 15:05
Als er maar een handjevol mensen op een site als wielerflits de "koerscultuur" begrijpt, dan is misschien de "koerscultuur" niet zo groot als je hem doet voorkomen. Nogmaals, het karakter van de koers blijft hetzelfde, alleen de aanloop is anders. Daarmee verandert de Ronde van Vlaanderen echt niet opeens naar iets anders.
17 juni 2016 16:21
@LyndaLid,

Ach, het komt er op neer dat een Ronde van Vlaanderen zonder West-Vlaanderen geen Ronde van Vlaanderen is. Dat is zoals niet starten aan de Tirreno in de Tirreno-Adriatico. Noem ze dan in het vervolg de Ronde van Midden-Brabant.

Reacties zijn gesloten.