Ronde van Turkije op de tocht voor Team Colombia

Door , donderdag 24 april 2014 om 20:05
Colombia

foto: Sirotti

De Ronde van Turkije 2014 wordt mogelijk al onthoofd nog voordat deze van start gaat. Team Colombia is namelijk nog altijd in het ongewisse over hun deelname aan de rittenkoers. De reden daarvoor is exact dezelfde als die van Julian Arredondo voor de Waalse Pijl van woensdag: er zijn problemen met het visum voor de Colombiaanse renners. Ploegleider Claudio Corti voorziet grote problemen, meldt hij op het digitale thuis van de ploeg. De Giro d’Italia staat immers ook voor de deur.


”We hebben een aanzienlijk bedrag betaalt om de procedure te versnellen en de paspoorten van de renners zouden binnen vijf dagen na aanvraag van de visa worden teruggestuurd”, legt Corti uit. ”Desondanks hebben we de documenten nog steeds niet ontvangen, zonder enige motivatie van de Britse ambassade in Rome (waar Corti de aanvraag voor de visa deed, red.). Het zou dus kunnen dat we, ondanks het begrip dat we krijgen van koersdirecteur Ahmet Ozgan, de Ronde van Turkije zullen moeten overslaan.”

Mogelijk ook géén Giro
De Colombiaanse ploeg zal dus mogelijk niet aan de start verschijnen in Turkije. De Ronde van Italië, waarvoor de ProContinentale formatie een wildcard krijgt, is echter ook in aantocht. ”Op dit moment weten we niet waar de paspoorten van onze renners zijn. Ze zouden nog steeds op het kantoor van de Britse ambassade kunnen liggen, maar ze kunnen ook ergens naar onderweg zijn. We kunnen dus ook geen uitsluitsel geven over wanneer ze terug in ons bezit zijn. Het is een absurde situatie, die desastreuze gevolgen voor onze deelname aan de Giro d’Italia kan hebben”, treurt Corti.

Dit artikel delen:

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Tour de France 2019

Materiaalzone

Populair