Ronde van Lombardije: Barguil speerpunt Arkéa-Samsic, Vine blikvanger bij Alpecin-Deceuninck

donderdag 6 oktober 2022 om 19:10
Ronde van Lombardije: Barguil speerpunt Arkéa-Samsic, Vine blikvanger bij Alpecin-Deceuninck

foto: Cor Vos

Arkéa-Samsic en Alpecin-Deceuninck hebben hun selecties voor de Ronde van Lombardije (8 oktober) onthuld. Arkéa-Samsic rekent in de Koers van de vallende bladeren op Warren Barguil, Alpecin-Deceuninck zakt met onder anderen Jay Vine af naar startplaats Bergamo.

De nieuwe RIDE is nu verkrijgbaar! Onze wintereditie staat in het teken van terugblikken en vooruitkijken. Over binnen fietsen op de beste smart trainers, buiten fietsen onder uitdagende omstandigheden, maar ook het opzoeken van adembenemende fietsgebieden waar de zon nog wel schijnt.
Bestel 'm nu online en je krijgt hem binnen enkele dagen thuisbezorgd.

“Mijn conditie is de afgelopen weken met grote stappen vooruitgegaan, nadat ik de twee Canadese koersen de Tour de Wallonie reed”, zegt Barguil, die in alle drie de koersen als tiende eindigde. “Daarna ben ik op stage geweest met het team om me tot in de puntjes voor te bereiden op het Italiaanse blok. Maar vorige week is mijn gezin uitgebreid, want mijn tweede kindje is geboren. Dat heeft het schema wel een beetje veranderd.” Barguil eindigde als 45ste in de Tre Valli Varesine.

Naast Barguil, stelt Arkéa-Samsic in Il Lombardia ook Louis Barré, Michel Ries, Simon Guglielmi, Élie Gesbert, Nicolas Edet en Kévin Vauquelin op. Voor die laatste is het zijn eerste monument ooit.

Jay Vine en Alpecin-Deceuninck
Bij Alpecin-Deceuninck is Jay Vine de man om naar uit te kijken. De 26-jarige klimmer maakte onlangs indruk in de Vuelta a España, waar hij twee bergetappes won. In de achttiende etappe gaf hij op vanwege een val. De Australiër betwistte daarna nog de Giro dell’Emilia en de Tre Valli Varesine, maar met een DNF en 47ste plaats speelde hij in beide koersen geen rol van betekenis.

Met Xandro Meurisse en Jimmy Janssens brengt Alpecin-Deceuninck twee Belgen aan het vertrek. Voor de rest bestaat de ploeg uit Tobias Bayer, Robert Stannard, Kristian Sbaragli en Stefano Oldani.

Selectie Arkéa-Samsic flag-fr voor de Ronde van Lombardije flag-it (8 oktober):
flag-fr Warren Barguil
flag-fr Louis Barré
flag-fr Nicolas Edet
flag-fr Élie Gesbert
flag-fr Simon Guglielmi
flag-lu Michel Ries
flag-fr Kévin Vauquelin

Selectie Alpecin-Deceuninck flag-be voor de Ronde van Lombardije flag-it (8 oktober): 
flag-at Tobias Bayer
flag-be Jimmy Janssens
flag-be Xandro Meurisse
flag-it Stefano Oldani
flag-itKristian Sbaragli
flag-au Robert Stannard
flag-au Jay Vine

Dit artikel delen:

1 Reactie

krypton 6 oktober 2022 om 23:49

Waarom rijdt Bax hier niet voor Alpecin? Vreemde keuze gezien zijn resultaten de laatste weken.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone