Ronde van het Baskenland en Clásica San Sebastián richten vizier op 2021

woensdag 29 april 2020 om 15:49
Ronde van het Baskenland en Clásica San Sebastián richten vizier op 2021

Remco Evenepoel won vorig jaar de Clásica San Sebastián -foto: Cor Vos (archief)

De Internationale Wielerunie UCI moet nog met een hervormde kalender komen, maar zoek niet naar de Ronde van het Baskenland en de Clásica San Sebastián. Organisator Ciclistas Euskadi heeft in een persbericht namelijk laten weten zich definitief te richten op 2021. “De gezondheidsrisico’s zijn te groot”, zo klinkt het.

De Ronde van het Baskenland stond aanvankelijk op het programma van 6-11 april, maar de organisatie moest de ronde al uitstellen na ingrijpende coronamaatregelen van de Spaanse overheid. De UCI kreeg vervolgens de taak om een nieuwe plek te zoeken op de koerskalender. Er werd al snel gedacht aan begin augustus, maar dit gaat nu definitief niet door.

“Er zijn duizenden mensen die afkomen op de Ronde van het Baskenland en de Clásica San Sebastián. We willen absoluut geen nieuwe corona-uitbraak en verspreiding veroorzaken. Verder is dit niet het moment om gemeenten en overheidsinstanties om hulp te vragen. Het is tijd om wat voor de samenleving terug te doen en het geld te investeren in zaken als ziektebestrijding.”

“We geloven nu even niet in massa-evenementen” 
Het zijn de woorden van organisator Julián Eraso. “Het is uiteraard een pijnlijke beslissing, aangezien we echt naar nieuwe data hebben gezocht. We hebben contact gehad met de UCI en het was mogelijk om de Ronde van het Baskenland begin augustus te organiseren, gevolgd door de Clásica San Sebastián. We geloven alleen nu even niet in massa-evenementen.”

“We willen iedereen bedanken en we richten ons nu volledig op 2021.” Ciclistas Euskadi hoeft volgend jaar waarschijnlijk weinig te sleutelen aan het parcours van de Ronde van het Baskenland, na afspraken met de betrokken gemeenten en steden om de geplande etappes van dit jaar volgend seizoen te organiseren.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Verweggistan 29 april 2020 om 16:04

Verstandig.

Fred Postma 29 april 2020 om 16:28

Laf , als angst allesoverheersend is dan kan er niks meer totdat er een vaccin voor iedereen is.

Dat kan jaren duren , het kan zelfs onmogelijk zijn.

Dus geen sport meer als het tegen zit, de komende 3 jaar of langer.

Emergo 29 april 2020 om 17:57

Laf, hoezo ??

ChefSpijker 29 april 2020 om 18:08

Die angst is ook gewoon een slap excuus in dit verhaal. Want Baskenland gaat vast niet de Vuelta-start weigeren. Met die volgepropte kalender komen de Ronde van het Baskenland en CSS waarschijnlijk tegenover een Giro te staan en dan kun je ook wel fluiten naar je internationale tv-tijd. Dat zal eerder een belangrijke reden zijn om er nu vanaf te zien.

Derierre de la course 30 april 2020 om 21:40

Inderdaad, met de Vueltastart heeft Baskenland zijn exposure, dan kunnen een ronde van Baskenland en de Classica wel een jaartje wachten. Vergeet ook niet dat zo’n evenement ook een financiële bijdrage van de lokale overheid vraagt.

Deel Koeper 29 april 2020 om 21:19

Gewoon realistisch.

Nergens wordt er meer gehoest, gespuwd of ziektes doorgegeven dan in een wielerpeloton. Dat is één van de laatste sporten die gaat terugkeren, het publiek is echt het grootste probleem niet.

LB108 29 april 2020 om 21:52

Renners zijn er 1 week voor een grote ronde voor tests. Verleng het en laat ze ook op corona testen

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair