Ronde van Drenthe verwelkomt twee WorldTour-teams, Groenewegen op voorlopige startlijst
foto: Cor Vos
donderdag 14 oktober 2021 om 15:54

Ronde van Drenthe verwelkomt twee WorldTour-teams, Groenewegen op voorlopige startlijst

De Ronde van Drenthe verwelkomt twee WorldTour-teams volgende week zondag. Team DSM en Intermarché-Wanty-Gobert Matériaux hebben zich ingeschreven voor de eendaagse over de Drentse flinten.

Taco van der Hoorn en Nils Eekhoff zijn op het eerste gezicht de afmakers bij de twee WorldTour-ploegen. Beide renners hebben een uitstekend seizoen achter de rug, waarin ze zich lieten gelden in de zwaardere wedstrijden.

Opvallend is ook de aanwezigheid van Dylan Groenewegen op de voorlopige startlijst. Hij doet met de opleidingsploeg van Jumbo-Visma mee en krijgt gezelschap van onder meer Rick Pluimers, Lars Boven en Loe van Belle.

Naast de twee WorldTour-teams staan er nog twee ProTeams (Wallonie-Bruxelles en Sport Vlaanderen-Baloise), dertien Continental-teams en de Nederlandse selectie aan het vertrek in Hoogeveen. Lars van den Berg is de grootste naam in de nationale selectie.

RIDE Magazine
WielerFlits Podcast
7 Reacties
Sorteer op:
14 oktober 2021 16:29
Dat is wel echt heel laat in het seizoen. Veel renners die dit weekend niet in actie komen. Benieuwd naar het aantal DNFjes
    14 oktober 2021 16:45
    De Neo's gaan nog even door met o.a. Craft Ster van Zwolle 1.2 op 17 oktober a.s.
    En Dylan wil weer op niveau komen door wedstrijden te rijden.
    Dus het lijkt mij niet verkeerd voor Dylan om met o.a. Pluimers en Van Veenendaal die uitgestelde Ronde van Drenthe te rijden.
14 oktober 2021 17:55
Oh, ik word langzaamaan gek van alle pop-ups, banners en advertenties hierop WF.
Ik begrijp echt dat er geld verdiend moet worden, maar zoveel kom ik op geen enkele site tegen.
Is hier wat aan te doen?
14 oktober 2021 18:19
Eekhoff een uitstekend seizoen? Heb ik iets gemist?
14 oktober 2021 18:50
Voor een 1.1. koers is dit een ongekend zwak deelnemersveld. Maar ja..... dat kun je verwachten, als je je wedstrijd nog zo laat in het seizoen organiseert. Misschien was het dan toch beter geweest de wedstrijd nog een keer een jaartje te schrappen.
14 oktober 2021 19:45
Waarom stopt het seizoen zo vroeg bij het wielrennen? Voetballers gaan het hele jaar door. Als je in Februari, midden in de winter, alweer volop koers hebt, dan kunnen renners toch ook best in november hun koersen rijden?
Bij de vrouwen is de Ronde van Drenthe altijd zeer leuk om te zien. Misschien wel de enige koers die eigenlijk een stuk meer aanzien heeft bij de vrouwen dan bij de mannen.

Reacties zijn gesloten.