Ronan van Zandbeek en Natalie van Gogh winnen strandrace ’t Gorsje

zondag 14 november 2021 om 19:15
Ronan van Zandbeek en Natalie van Gogh winnen strandrace ’t Gorsje

Ronan van Zandbeek - foto: Cor Vos (archief)

De strandrace van ’t Gorsje is zondag gewonnen door Ronan van Zandbeek en Natalie van Gogh. Zij kwamen in de RegioBeachrace als eerste over de finish op het strand van Ouddorp in Zuid-Holland.

De 33-jarige Van Zandbeek, oud-profwielrenner bij Skil-Shimano en Argos-Shimano, wist bij de mannen af te rekenen met Joost Geluk. Het draaide uit op een sprint-à-deux in Ouddorp. De derde plaats ging naar Jules de Cock.

Bij de vrouwen ging de overwinning in de Strandrace van ’t Gorsje naar de Nederlands kampioene beachracen, Natalie van Gogh. De 47-jarige renster, die onlangs het einde van haar wegcarrière aankondigde, wist Yva Geluk en Emilie van Geijn te verslaan.

NK Gravel
Het deelnemersveld van deze Zuid-Hollandse strandrace moest flink aan kwaliteit inleveren, omdat meerdere beachracers de voorkeur gaven aan het NK Gravel van zaterdag. In Epe wisten Tijmen Eising en Demi Vollering naar de titels te rijden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

storm-biker 15 november 2021 om 09:00

@redactie Dit is een serie regionale wedstrijdjes die niet op de nationale kalender staan en waar het deelnemersveld ook niet in de buurt komt van een nationale wedstrijd.
Gaan jullie nu voortaan ook berichten plaatsen van de bijv. de GOW, Amsterdamse cross competitie, Rabotop, wintercompetitie en soortgelijke?

0
Mwielerfan 15 november 2021 om 09:29

Als je de status goed weet en het je niet aanstaat, waarom klik je erop en ga je ook nog een reactie typen? Als je erop klikt stimuleer je dit type artikel, just saying

0
storm-biker 15 november 2021 om 10:02

@Mwielerfan
Omdat ik het nogal willekeurig vind dat dit nu ineens op wielerflits staat. Terwijl ze intern wel bepaalde regels hanteren welke koersen wel en welke niet ze vermelden op de site. Het minimum is volgens mij dat het een nationale wedstrijd is, wat dit dus niet is.

Tevens klopt het stukje onder het kopje “NK Gravel” ook niet, want deze koersjes hebben altijd een beperkt deelnemersveld (kwalitatief en kwantitatief). Dat komt niet door het NK Gravel. Als die niet was verreden dit weekend, zou dat nauwelijks van invloed zijn geweest op het startveld.

0
oliebol 15 november 2021 om 11:49

Ga lekker dammen zeurpiet

0
ssj 15 november 2021 om 12:11

Weinig geluk voor de familie Geluk

0
speervanger 15 november 2021 om 12:20

Dammen of speer vangen

0

Headlines

Populair

Materiaalzone